GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από την καταστροφή στον θρίαμβο - Ο Κιάνου Ριβς "γεννήθηκε" μέσα από τις προσωπικές του τραγωδίες - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Παγκοσμίου βεληνεκούς σταρ είναι ο Κιάνου Ριβς με θαυμάστριες ανά τον πλανήτη που αναγνωρίζουν τόσο τη γοητεία του όσο και την ισχυρή...

Παγκοσμίου βεληνεκούς σταρ είναι ο Κιάνου Ριβς με θαυμάστριες ανά τον πλανήτη που αναγνωρίζουν τόσο τη γοητεία του όσο και την ισχυρή προσωπικότητά του, μία προσωπικότητα που ο ίδιος "έχτισε" μέσα από τις πολλές προσωπικές του τραγωδίες. Ο 54χρονος Χολιγουντιανός σταρ γνώρισε τον πόνο σε αρκετές φάσεις της ζωής του, και ήταν αυτός ο πόνος που τον έκανε δυνατό τόσο ώστε να αντέξει, να προχωρήσει και να φθάσει στη σφαίρα της παγκόσμιας λάμψης.

Αρρώστιες και θάνατοι στιγμάτισαν τη ζωή του. Γεννημένος στον Λίβανο με ρίζες από την Αγγλία, τη Χαβάη και την Κίνα. Ο πατέρας του ήταν χρήστης ναρκωτικών ενώ τον έβλεπε σπανίως. Τελικά οδηγήθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Ο σταρ και οι δύο αδερφές του γεννήθηκαν στη Βηρυτό. Ο πατέρας τους ήταν ο γεωλόγος Σάμουελ Ριβς και η μητέρα τους χορεύτρια και σχεδιάστρια κοστουμιών Πατρίσια Τέιλορ. Όταν ο Κιάνου έγινε τριών ετών ο Σάμιουελ τους εγκατέλειψε. Η μητέρα τους με καταγωγή από το Έσεξ, πήρε τα τρία παιδιά και μετακόμιζε διαρκώς αλλάζοντας σπίτια, ενώ τα μεγάλωσε στη Χαβάη, την Αυστραλία και τη Νέα Υόρκη προτού εγκατασταθούν μόνιμα στον Καναδά. Αλλά η σχέση του Κιάνου με τον πατέρα του του προκάλεσε μεγάλο πόνο στη διάρκεια των ετών.

Το 1994 ο Σάμιουελ συνελήφθη για κατοχή κοκαΐνης και ηρωίνης και καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση. Όταν ο σταρ είχε ρωτηθεί για τον πατέρα του είχε πει ότι "αυτή η ιστορία είναι γεμάτη πόνο και απώλεια και όλα αυτά τα σκ@@@ά". Ήταν 13 ετών όταν είδε τελευταία φορά τον πατέρα του. Ο Σάμιουελ προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του όταν ο Κιάνου ήταν στο αποκορύφωμα της δόξας του αλλά εκείνος δεν ήθελε επικοινωνία. Οπότε από νωρίς γνώρισε την εγκατάλειψη και το οικογενειακό δράμα.

Σε ηλικία 14 ετών άρχισε να ασχολείται σοβαρά με την υποκριτική με μικρούς ρόλους στην καναδέζικη τηλεόραση και σε διαφημίσεις. Το 1984 εγκατέλειψε το σχολείο για να κάνει την ίδια χρόνια το επαγγελματικό του ξεκίνημα σε μια θεατρική παραγωγή στο Τορόντο με το Wolfboy, ένα ερωτικό δράμα. Ακολούθως μετακόμισε στο Λος Άντζελες και έπειτα από οκτώ μήνες πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο δράμα River's Edge (1986), για τον οποίο απέσπασε καλές κριτικές.

Ο Κιάνου πέρασε σχεδόν όλη τη δεκαετία του '90 να σώσει την αδερφή του Κιμ που διαγνώστηκε με λευχαιμία. Η γυναίκα έδωσε μάχη σχεδόν μια 10ετία ώσπου να θεραπευθεί. Ο σταρ έμεινε κοντά της και ήταν αυτός που ανέλαβε την αποκλειστική φροντίδα της. "Ήταν πάντα εκεί για εμένα, οπότε θα είμαι κι εγώ πάντα εκεί γι αυτήν" είχε πει ο Κιάνου.

Ήταν το 1999 που γνώρισε την πρώτη μεγάλη τραγωδία της ζωής του όταν το μόνο παιδί που θα αποκτούσε στη ζωή του, η Άβα, γεννήθηκε νεκρή τον Δεκέμβριο του 1999. Ενάμιση χρόνο μετά, η σύντροφός του και γυναίκα της ζωής του Τζένιφερ Σάιμ, σκοτώθηκε σε ένα φρικιαστικό τροχαίο δυστύχημα, σε ηλικία 28 ετών.

Το 2006, πέντε χρόνια μετά τον θάνατό της, ο Ριβς είπε σε συνέντευξή του: "Η θλίψη αλλάζει μορφή αλλά δεν τελειώνει ποτέ. Οι άνθρωποι έχουν λανθασμένη αντίληψη ότι μπορούν να τη διαχειριστούν και λένε "έφυγε, είμαι καλύτερα". Κάνουν λάθος. Όταν οι άνθρωποι που αγαπάς φεύγουν, είσαι μόνος".

Δεν παντρεύτηκε ποτέ και αφού άντεξε από αρκετές ερωτικές καταιγίδες, διαμόρφωσε τη μοναχική και θλιμμένη φιγούρα του Χόλιγουντ. Πρόσφατα δήλωσε: "Είμαι ο μοναχικός τύπος. Δεν έχω κανέναν στη ζωή μου. Αλλά αν τύχει,, θα σεβαστώ και θα αγαπήσω το άλλο άτομο,. μακάρι να συμβεί αυτό και για εμένα".

Αν και είχε κάποια φλερτ με συμπρωταγωνίστριές του ή άλλες γυναίκες από τον χώρο του θεάματος, ο Κιάνου δεν ξεπέρασε ποτέ την Τζένιφερ. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1998 σε ένα πάρτι για την μπάντα του όπου έπαιζε μπάσο Dogstar και ο έρωτας ήρθε και για τους δύο κεραυνοβόλα. Μετά τον χαμό της κόρης τους η σχέση τους κατέρρευσε μέσα σε εβδομάδες. Ενάμιση χρόνο μετά, η Τζένιφερ είχε πάει σε ένα πάρτι του Μέριλιν Μάνσον. Αν και της πρότειναν να τη μεταφέρουν εκείνη επέστρεψε με το τζιπ της στο πάρτι όπου έπεσε σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα καθώς οδηγούσε μεθυσμένη. Εκσφενδονίστηκε μέσα από το παρμπρίζ τη στιγμή της σύγκρουσης και ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

Ο Κιάνου είπε ότι ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστεί τον θάνατό της και τον εξέφρασε πολύ ο ρόλος του Τζον Γουίκ στην ταινία του 2014, καθώς ο ήρωας έχασε τη σύζυγό του.

"Ήταν η βάση του ρόλου. Αγαπώ τη θλίψη του. Και για τον χαρακτήρα και στη ζωή. Είναι σχετικά με την αγάπη για το άτομο που πενθείς. Κάθε στιγμή κάνεις συντροφιά με αυτήν τη φωτιά, είναι ζεστό. Συνδέομαι με αυτό και δεν νομίζω ότι το ξεπερνάς ποτέ. Η θλίψη και η απώλεια δεν φεύγουν ποτέ".

Το 1993 ο καλύτερός του φίλος, που τον είχε σαν αδερφό, ο Ρίβερ Φίνιξ πέθανε έξω από μπαρ έπειτα από θανάσιμο συνδυασμό μορφίνης με κοκαΐνη. Η Σάντρα Μπούλοκ που εκείνη την εποχή γύριζε το Speed μαζί του είπε ότι ο Κιάνου κρύβει μεγάλο πόνο. Ο σταρ έγινε παγκοσμίως γνωστός από την ταινία "Dracula" το 1992 με τη Γουίνονα Ράιντερ και τον Γκάρι Όλντμαν, ενώ στη συνέχεια, το 1994 ήρθε το Speed με τη Σάντρα Μπούλοκ. Ωστόσο, εκτοξεύτηκε στη στρατόσφαιρα πέντε χρόνια μετά με το Matrix.

Η μοναχικότητα και η θλίψη διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του και αυτό το δυσπρόσιτο ύφος του είναι που έχει κατακτήσει τις καρδιές χιλιάδων γυναικών ανά τον πλανήτη και τον έχει καθιερώσει ως έναν από τους μεγαλύτερους γόηδες του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Στοιχεία από τη The Sun και τη Βικιπαίδεια

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση