GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο "σφυρί" το περίστροφο με το οποίο αυτοκτόνησε ο Βαν Γκογκ - ΒΙΝΤΕΟ

Το όπλο που εικάζεται ότι είχε ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ και το χρησιμοποίησε για να αυτοκτονήσει βγαίνει στο "σφυρί". Πρόκειται ...

Το όπλο που εικάζεται ότι είχε ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ και το χρησιμοποίησε για να αυτοκτονήσει βγαίνει στο "σφυρί".

Πρόκειται για ένα ρεβόλβερ μάρκας Λεφοσέ (Lefaucheux) και φέρεται να χρησιμοποίησε ο διάσημος καλλιτέχνης για να βάλει τέλος στη ζωή του στις 27 Ιουλίου 1890 στο Οβέρ-σιρ-Ουάζ.

Ο οίκος AuctionArt - Remy Le Fur θα βγάλει σε πλειστηριασμό αυτό το όπλο διαμετρήματος 7 χιλιοστών την Τετάρτη. Μολονότι η αυθεντικότητά του ίσως να μην πιστοποιηθεί ποτέ επισήμως. Η αξία του εκτιμάται από 40.000 έως 60.000 ευρώ.

Την Κυριακή 27 Ιουλίου 1890, ο ζωγράφος φέρεται ότι πήγε σε ένα κοντινό χωράφι, έβγαλε το πουκάμισό του και αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος με αυτό το όπλο το οποίο είχε δανειστεί από τον οικοδεσπότη του. Το ρεβόλβερ του έπεσε από το χέρι και λιποθύμησε. Ανέκτησε τις αισθήσεις του καθώς έπεφτε η νύχτα και, τραυματισμένος, πήρε τον δρόμο για το πανδοχείο. Παρά τις φροντίδες του γιατρού Γκασέ, ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από δύο ημέρες αγωνίας.

Το όπλο που βγαίνει σε πλειστηριασμό στο Ντρουό βρέθηκε γύρω στο 1960 από τον καλλιεργητή του χωραφιού και παραδόθηκε στους γονείς του σημερινού ιδιοκτήτη του πανδοχείου του Ραβού. Είχε πολλές φθορές και το είχαν κρεμάσει πάνω από το μπαρ. Το 2016 εκτέθηκε στο Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με τον οίκο Auction Art, η ανάλυση του όπλου δείχνει πως έμεινε θαμμένο στο έδαφος στη διάρκεια μιας χρονικής περιόδου που μπορεί να συμπίπτει με το έτος 1890.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ, NY Times

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση