GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπριζίτ Μακρόν: Όταν με χρειάζεται ο Εμάνουελ ξέρει πού βρίσκομαι - ΒΙΝΤΕΟ

της Μαρίας Δεναξά Συνέντευξη στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, έδωσε η πρώτη κυρία της Γαλλίας. Στη συνέντευξη μίλησε για το ρόλο...

της Μαρίας Δεναξά

Συνέντευξη στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, έδωσε η πρώτη κυρία της Γαλλίας. Στη συνέντευξη μίλησε για το ρόλο της στο πλευρό του προέδρου. Όπως υπογράμμισε, δεν έχει κανέναν πολιτικό ρόλο, αλλά είναι σε συνεχή επικοινωνία και επαφή με τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Είμαι μια παρουσία, είμαι παρούσα χωρίς να φαίνομαι», εκμυστηρεύτηκε για το ρόλο της. «Παρούσα παντού, χωρίς να φαίνομαι πουθενά. Όταν με χρειάζεται ξέρει που βρίσκομαι» δήλωσε. Η Μπριζίτ, αποκάλυψε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι σε επικοινωνία με τον σύζυγο της, αλλά η συχνότητα των τηλεφωνικών κλήσεων τους, διαφέρει.

Στη ραδιοφωνική της συνέντευξη η πρώτη κυρία της Γαλλίας, αναφέρεται στις συνήθειες του προεδρικού ζεύγους και στη σημασία που δίνουν στις στιγμές που μοιράζονται μαζί.

“O ένας όπως ο άλλος, χρειάζεται τις συνήθειες μας, όπως είναι οι κοινωνικές συνήθειες του πρωινού ή του βραδινού. Γευματίζουμε πάντα μαζί γύρω στις 11 το βράδυ, πριν επιστρέψει πάλι στην εργασία του. Κρατήσαμε τις συνήθειες μας κι εκείνη την κουβέντα που ανοίγει και κλείνει την ημέρα».

Για τον επίσημο ρόλο της, η Μπριζίτ Μακρόν εξήγησε, πως «δεν υπάρχει». Όμως «μια χάρτα καθορίζει περίπου» αυτά που πρέπει να κάνει. Όπως είπε διαθέτει ένα διευθυντή και έναν επικεφαλής του γραφείου της με τους οποίους συνεργάζεται.

«Έχω πολύ βοήθεια. Όταν πηγαίνω στην Ιαπωνία με τον πρόεδρο για παράδειγμα, οι σύμβουλοι, μου εξηγούν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να θίξω, ποια είναι τα διακυβεύματα», αποκάλυψε η Μπριζίτ.

Ωστόσο διαβεβαίωσε πως δεν έχει κανέναν πολιτικό ρόλο κι ότι ο Μακρόν δεν της ζήτησε να επισκεφθεί τη Νίκαια ή την Μασσαλία, στο πλαίσιο της εκστρατείας δημοτικών εκλογών του 2020.

«Εάν κατά τη διάρκεια των δημοτικών εκλογών, κάθε φορά που βγαίνω έξω, μου λένε πως κάνω πολιτική, τότε δεν θα μπορέσω ποτέ να ξαναβγώ. Δεν έχω την εντύπωση ότι έχω πολιτικό ρόλο. Είναι περισσότερο η πολιτική σήμερα που είναι παντού και μέσα στις λεπτομέρειες. Όταν λοιπόν επιτελώ κοινωνικό έργο υπάρχει κάτι το πολιτικό» υποστήριξε.

Η Μπριζίτ Μακρόν δήλωσε πως «αρκετά συχνά» υποδέχεται τις συζύγους άλλων αρχηγών κρατών. Αναφέρθηκε στα ταξίδια της, όπου συνοδεύει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσωπόντας τη Γαλλία.

Τέλος αναφέρθηκε στο έργο που έχει αναλάβει, όπως είναι τα θέματα εκπαίδευσης, υγείας ή σε ότι έχει να κάνει με τις αναπηρίες. «Κάποιες φορές σκέφτομαι πως έχω ακόμα 3 χρόνια, τι μπορώ όμως να κάνω μέσα σε τρία χρόνια για να βοηθήσω όσο γίνεται περισσότερο κόσμο;» αναρρωτήθηκε η Μπριζίτ Μακρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση