GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Βουτιά" της τουρκικής λίρας μετά το δημοσίευμα για πιθανές αμερικανικές κυρώσεις

Πτώση σημείωσε η τουρκική λίρα ύστερα από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή κυρώ...

Πτώση σημείωσε η τουρκική λίρα ύστερα από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή κυρώσεων που θα μπορούσαν να έχουν ως στόχο τουρκικές αμυντικές εταιρίες, αποκόπτοντάς τις από το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, λόγω της αγοράς ρωσικού αμυντικού συστήματος από την Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, στις 09:33 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,8750 λίρες έναντι του δολαρίου, σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο στις 5,8265 λίρες.

Νωρίτερα, η ισοτιμία είχε υποχωρήσει έως τις 5,9250 λίρες ανά δολάριο.

Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και μήνες για τα πυραυλικά συστήματα S-400, που αναμένεται να παραδοθούν στην Τουρκία, ακόμα και στις αρχές του επόμενου μήνα. Η Ουάσινγκτον έχει ανακοινώσει ότι η κίνηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβληθούν στην Άγκυρα κυρώσεις βάσει του νόμου CATSAA, που προβλέπει τη λήψη μέτρων σε βάρος χωρών που προμηθεύονται στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση