GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής: Η Τουρκία δεν μπλοφάρει με τις γεωτρήσεις - ΒΙΝΤΕΟ

«Η Τουρκία δεν μπλοφάρει σε ότι αφορά τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε έχει ξεκινήσει, χωρίς όμ...

«Η Τουρκία δεν μπλοφάρει σε ότι αφορά τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε έχει ξεκινήσει, χωρίς όμως να μπορούμε να ελέγξουμε τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία. Και αυτό είναι ότι έχει δημιουργηθεί ένα δυσμενές προηγούμενο για την Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε ο Σωτήρης Σέρμπος, Επίκουρος καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» στην ΕΡΤ1, με τον Μάνο Νιφλή και τον Κώστα Αλατζά.

Ο κ. Σέρμπος επισήμανε ότι το timing για τη συνάντηση του Κύπριου Προέδρου Αναστασιάδη με τον υπουργό Εξωτερικών του ψευδοκράτους κ. Οζερσάι, δεν ήταν καλό, καθώς είχαν προηγηθεί οι ενέργειες της Τουρκίας με την γεώτρηση.

«Ο Κύπριος Πρόεδρος μίλησε με την Τουρκία μέσω του κ. Οζερσάι. Ο κ. Οζερσάι είναι υπέρμαχος μίας χαλαρής συνομοσπονδίας και ουσιαστικά φωτογραφίζει τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. Παρόλο που οι αναλυτές περίμεναν ότι η Τουρκία με συνέπεια θα προχωρήσει στις γεωτρήσεις και δεν θα μπλοφάρει υπήρχαν Κύπριοι αξιωματούχοι που είχαν μία διαφορετική προσέγγιση. Ο Κύπριος Πρόεδρος προχώρησε σε μία κίνηση, εγώ θεωρώ το timing δεν είναι καλό, ειδικά όταν πας να ζητήσεις την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων εταίρων, συνομιλώντας με την άλλη πλευρά. Τονίζω αυτό δείχνει κάποια ζητήματα στην Κυπριακή διπλωματία», είπε.

Σχετικά με τις δηλώσεις Οζερσάι για το «άνοιγμα» της Αμμοχώστου ο κ. Σέρμπος ανέφερε: «Το άνοιγμα της Αμμοχώστου φωτογραφίζει το ότι στην περίπτωση που αργότερα οι δύο πλευρές καθίσουν αργότερα σε ένα διαπραγματευτικό τραπέζι, θεωρώ ότι μπαίνουν σε αυτό το τραπέζι και άλλα σενάρια, πέρα από το σκέλος της διζωνικής, δικοινωτικής ομοσπονδίας».

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση