GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ: Οι ΗΠΑ διοικούν στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νότια σύνορα

Το ανερχόμενο αστέρι του Δημοκρατικού Κόμματος, η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σφοδρής διαμάχης, αφού συνέκριν...

Το ανερχόμενο αστέρι του Δημοκρατικού Κόμματος, η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σφοδρής διαμάχης, αφού συνέκρινε τα κέντρα κράτησης των μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με «στρατόπεδα συγκέντρωσης».

«Οι ΗΠΑ διοικούν στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νότια σύνορα, για αυτό ακριβώς πρόκειται» δήλωσε η νεαρή πολιτικός χθες το βράδυ σε ένα live βίντεο στο Instagram.

«Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και πρέπει να αντιδράσουμε» πρόσθεσε η γερουσιάστρια με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, οι υποστηρικτές της οποίας την αποκαλούν απλά AOC.

«Μια προεδρία που δημιουργεί στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι φασιστική» υπογράμμισε η Κορτέζ, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών.

«Είναι λάθος @AOC. Χρησιμοποιείς επικίνδυνες και αποκρουστικές λέξεις που καταφέρονται κατά εκατομμυρίων ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο Ολοκαύτωμα» έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρικ Σκοτ.

«Σε παρακαλώ @AOC, βοήθησέ μας και πέρασε λίγα λεπτά κάνοντας επανάληψη στην Ιστορία» υπογράμμισε η Λιζ Τσένεϊ, η κόρη του πρώην προέδρου Ντικ Τσένεϊ.

«Έξι εκατομμύρια εβραίοι εξολοθρεύτηκαν στο Ολοκαύτωμα. Κηλιδώνεις τη μνήμη τους και ντροπιάζεις τον εαυτό σου με αυτού του είδους τα σχόλια».

Η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ δεν άργησε να αντεπιτεθεί.

«Προς όλους τους γκρινιάρηδες Ρεπουμπλικάνους που δεν γνωρίζουν τη διαφορά: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα στρατόπεδα θανάτου δεν είναι το ίδιο πράγμα. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης θεωρούνται από τους ειδικούς ως χώροι «μαζικής κράτησης πολιτών χωρίς δίκη» και αυτό ακριβώς κάνει αυτή η κυβέρνηση» σημειώνει σε ανάρτησή της στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση