GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μουσουλμανική Αδερφότητα: "Πετυχημένη δολοφονία" ο θάνατος του Μόρσι - Λάβρος ο Ερντογάν: Φταίνε οι τύραννοι

Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, αφού κα...

Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, αφού κατέρρευσε σε δικαστήριο του Καΐρου, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας για κατηγορίες περί κατασκοπείας.

Ο εισαγγελέας της Αιγύπτου διευκρίνισε ότι ο πρώην πρόεδρος κατέρρευσε ενώ βρισκόταν εντός του μεταλλικού κλουβιού των κατηγορουμένων, στην αίθουσα του δικαστηρίου, αφού απευθύνθηκε στους δικαστές. Ο θάνατός του δηλώθηκε στο νοσοκομείο στις 4.50 το απόγευμα τοπική ώρα. Σε μια ανακοίνωσε που εξέδωσε ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι στην έκθεση των ιατρών δεν καταγράφονται εμφανή πρόσφατα τραύματα στο σώμα του Μόρσι.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ένας από τους σθεναρότερους υποστηρικτές του Μόρσι. απέτισε φόρο τιμή στον "μάρτυρα" όπως τον χαρακτήρισε. "Μακάρι ο Θεός να χαρίσει στον μάρτυρά μας, τον αδελφό μας Μόρσι, το έλεός του" είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους. Παράλληλα, σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη και αναφερόμενος στον εκλιπόντα, κατηγόρησε τους "τυράννους" ότι ευθύνονται για τον θάνατό του. "Η ιστορία δεν θα ξεχάσει ποτέ τους τυράννους που τον οδήγησαν στον θάνατο βάζοντάς τον στη φυλακή και απειλώντας να τον εκτελέσουν".

Από την πλευρά της, η Μουσουλμανική Αδελφότητα κατήγγειλε ότι ο θάνατος του Μοχάμεντ Μόρσι ήταν μια "πετυχημένη δολοφονία" και κάλεσε τους πολίτες της Αιγύπτου να παραστούν μαζικά στην κηδεία του.

Σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στον ιστότοπό της, η Μουσουλμανική Αδελφότητα απηύθυνε, επίσης, κάλεσμα στα πλήθη να συγκεντρωθούν έξω από τις πρεσβείες της Αιγύπτου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επίσης, ο εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, απέστειλε τα συλλυπητήριά του, με ένα tweet σήμερα, στην οικογένεια του εκλιπόντος «και στον αδελφικό λαό της Αιγύπτου».

«Μάθαμε με βαθιά θλίψη τα νέα για τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και τον αιγυπτιακό λαό» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο εμίρης του Κατάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση