GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Υπεγράφη η απόφαση για την πρώτη πληρωμή - Τι ποσό θα πιστωθεί

Υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό η απόφαση για την πρώτη πληρωμή που αφορά σε επιδοτήσεις μετακινήσ...

Υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό η απόφαση για την πρώτη πληρωμή που αφορά σε επιδοτήσεις μετακινήσεων νησιωτών με αεροπλάνο έως τις 31 Μαΐου 2019, στο πλαίσιο του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου (ΜΙ).

Το ποσό που θα πιστωθεί είναι 475.650 ευρώ σε 14.536 δικαιούχους. Σημειώνεται ότι το ΜΙ για τις μετακινήσεις των νησιωτών καλύπτει εκτός του πλοίου και το αεροπλάνο. Υπενθυμίζεται ότι, η επέκταση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στις αεροπορικές μεταφορές είχε ανακοινωθεί στις 20 Μαΐου 2019.

Μάλιστα το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισημαίνει ότι, την περίοδο των 10 ημερών που ακολούθησε της ανακοίνωσης, υπήρξε θερμή υποδοχή από τους νησιώτες. Έκαναν εγγραφή στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα πάνω από 24.000 νησιώτες αυξάνοντας τον αριθμό των εγγεγραμμένων δικαιούχων από 198.300 σε 247.199, αύξηση σχεδόν 20%.

Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να κάνουν καμία επιπλέον διαδικασία: όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι χρησιμοποιούν το Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη στο σύστημα κρατήσεων των αεροπορικών εταιρειών και η επιδότηση θα είναι αντίστοιχη στο μέγιστο της επιδότησης για την αντίστοιχη ακτοπλοϊκή μεταφορά, δηλαδή για εισιτήριο με καμπίνα β’ θέσης, για αποστάσεις άνω των 80 ναυτικών μιλίων και εισιτήριο της θέσης ταχυπλόου, κάτω των 80 ναυτικών μιλίων.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι, υπογράφηκε και η απόφαση για την πληρωμή 3.005 επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο μέτρο του ΜΙ για επιδότηση της μεταφοράς προϊόντων από και προς τα νησιά.

Η πρώτη πληρωμή για το 2019, είναι ύψους 1.219.364,47 ευρώ και καλύπτει περισσότερο από το 44% του μεταφορικού κόστους των προϊόντων των επιχειρήσεων. Η συμμετοχή αναμένεται να είναι ακόμα υψηλότερη το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς από την 1η Ιουλίου 2019 θα δοθεί η δυνατότητα εγγραφής στις επιχειρήσεις της Κρήτης.

Τέλος, ολοκληρώθηκε η πληρωμή των πρατηρίων καυσίμων στα νησιά που συμμετείχαν στη πιλοτική εφαρμογή του μέτρου. Έχει ήδη καταβληθεί σε 63 πρατήρια Αντιστάθμισμα ύψους 477.262 ευρώ για το μήνα Απρίλιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας ήδη παρατηρείται σημαντική μείωση στις τιμές αντλίας των πρατηρίων, κάτω από 2 ευρώ στα περισσότερα νησιά, στοιχείο που όπως αναφέρει καταδεικνύει την επιτυχία του μέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση