GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πεντάγωνο: Διεθνές πρόβλημα οι επιθέσεις στον Κόλπο του Ομάν

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, τόνισε ότι οι επιθέσεις εναντίον πλοίων στη Θάλασσα του Ομάν συνιστούν ένα "παγκόσμιο...

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν, τόνισε ότι οι επιθέσεις εναντίον πλοίων στη Θάλασσα του Ομάν συνιστούν ένα "παγκόσμιο πρόβλημα" και όχι αποκλειστικά αμερικανικό και παράλληλα ζήτησε τη συγκρότηση μιας "διεθνούς συναίνεσης" για την επίλυσή του.

"Έχουμε ένα διεθνές πρόβλημα εκεί κάτω, στη Μέση Ανατολή. Δεν πρόκειται για αμερικανικό πρόβλημα. Προτεραιότητα δική μου και του Τζον Μπόλτον (συμβούλου του Λευκού Οίκου για την εθνική ασφάλεια) και του Μάικ Πομπέο (ΥΠΕΞ) είναι να δημιουργήσουμε μια διεθνή συναίνεση για να επιλύσουμε αυτό το διεθνές πρόβλημα", είπε στους δημοσιογράφους ο Σάναχαν, αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ενδέχεται να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το Πεντάγωνο έχει ήδη στείλει από τα μέσα Μαΐου ένα πολεμικό σκάφος που μεταφέρει αμφίβια οχήματα καθώς και μια συστοιχία πυραύλων Patriot, αφού προηγουμένως ανέπτυξε στην περιοχή ένα αεροπλανοφόρο για να αντιμετωπίσει την "άμεση" απειλή επιθέσεων εκ μέρους του Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση