GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» μετά την παραλίγον σύγκρουση ρωσικού αντιτορπιλικού με αμερικανικό καταδρομικό

Νέα ένταση στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας προκαλεί το περιστατικό που συνέβη σήμερα στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, όταν παραλί...

Νέα ένταση στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας προκαλεί το περιστατικό που συνέβη σήμερα στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, όταν παραλίγον να συγκρουστεί ένα ρωσικό αντιτορπιλικό με ένα αμερικανικό καταδρομικό.

Μόσχα και Ουάσιγκτον κατηγορούν η μία την άλλη για το πρωτοφανές περιστατικό, κλιμακώνοντας τις ήδη τεταμένες σχέσεις τους.

Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και της Ρωσίας έφτασαν σε απόσταση περίπου 50-165 ποδιών (15 έως 30 μέτρων) το ένα από το άλλο, με τις δύο πλευρές να ισχυρίζονται ότι αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν ελιγμούς έκτακτης ανάγκης ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Η Μόσχα κατηγορεί το Ναυτικό των ΗΠΑ για "απαράδεκτους" και επικίνδυνους ελιγμούς, ανακοινώνοντας ότι το USS Chancellorsville άλλαξε ανεξήγητα την κατεύθυνσή του και βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το Vinogradov. Όπως ισχυρίζεται, η σύγκρουση παρεμποδίστηκε μόνο αφότου το ρωσικό πλήρωμα πραγματοποίησε ελιγμούς και άλλαξε πορεία.

Από την πλευρά του, το αμερικανικό Ναυτικό αρνήθηκε την ευθύνη για το περιστατικό και κατηγόρησε το Vinogradov ότι πλησίασε επικίνδυνα το Chancellorsville, την ώρα που στο πλοίο επρόκειτο να προσγειωθεί ένα ελικόπτερο.

Το περιστατικό συνέβη σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων στα ύδατα γύρω από την Κίνα.

Πηγή: rt.com, cnn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση