GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό σε φυλακές: Κρατούμενος γρονθοκόπησε σωφρονιστικό στα Τρίκαλα

Επίθεση από κρατούμενο δέχθηκε την Τρίτη σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Τρικάλων. Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η Ένωση Σω...

Επίθεση από κρατούμενο δέχθηκε την Τρίτη σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Τρικάλων.

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η Ένωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων των Φυλακών Τρικάλων, το περιστατικό σημειώθηκε γιατί ο συνάδελφός τους «αφού αποσόβησε σύρραξη μεταξύ κρατουμένων, γρονθοκοπήθηκε από κρατούμενο γιατί δεν τον άφησε να ολοκληρώσει τον κύκλο βίας όπου ο ίδιος ξεκίνησε», τονίζοντας ότι «βιώσαμε για ακόμα μία φορά το σκληρό πρόσωπο της ωμής βίας, η οποία είναι συνεχώς αυξανόμενη στα Σωφρονιστικά Καταστήματα της Χώρας και ειδικότερα στο Κατάστημά μας».

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση :

Την Τρίτη 26/06/2019 εμείς οι εργαζόμενοι της Κλειστής Φυλακής Τρικάλων βιώσαμε για ακόμα μία φορά το σκληρό πρόσωπο της ωμής βίας, η οποία είναι συνεχώς αυξανόμενη στα Σωφρονιστικά Καταστήματα της Χώρας και ειδικότερα στο Κατάστημά μας.

Συνάδελφος Σωφρονιστικός αφού αποσόβησε σύρραξη μεταξύ κρατουμένων, γρονθοκοπήθηκε από κρατούμενο γιατί δεν τον άφησε να ολοκληρώσει τον κύκλο βίας όπου ο ίδιος ξεκίνησε. Ευτυχώς ο συνάδελφος με γρήγορα αντανακλαστικά και με τη συνδρομή συναδέλφων μπόρεσε να προφυλαχθεί και να ακινητοποιηθεί ο κρατούμενος. Ως αποτέλεσμα της άνανδρης αυτής επίθεσης ήταν η διακομιδή του συναδέλφου στο ΓΝ Τρικάλων για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Όπως έχουμε τοποθετηθεί στο παρελθόν, καταγγέλλουμε κάθε μορφή βίας. Όπως επίσης καταγγέλλουμε για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία, όλους όσους ευθύνονται για το κατάντημα των Φυλακών και του Σωφρονιστικού Συστήματος γενικότερα. Στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων τα προβλήματα κάθε μέρα γιγαντώνονται, με το προσωπικό να γίνεται σάκος του μποξ και τους ιθύνοντες να κωφεύουν, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις μας στο παρελθόν έγγραφες και προφορικές, αφού είναι ενήμεροι όλοι οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί μας προϊστάμενοι για τα σοβαρότατα θέματα που μας ταλανίζουν.

Οι εργαζόμενοι των φυλακών έχουν φωνή όπως και αξιοπρέπεια που κανένας δε μπορεί να τη στερήσει.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Συνάδελφο και γρήγορη επιστροφή στα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση