GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Κατηγορούμενος καταγγέλλει ότι δέχτηκε απειλές - "Εμείς τους προδότες τους σκοτώνουμε"

Της Άννας Κανδύλη Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τα όσα ακολούθησαν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ήταν κατά την απολογία του ενώπιον ...

Της Άννας Κανδύλη

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τα όσα ακολούθησαν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ήταν κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο 50χρονος κατηγορούμενος Γιάννης Δήμου.

Όπως υποστήριξε, δύο μέρες μετά την δολοφονία, τον κάλεσε ο συγκατηγορούμενος του Γιώργος Τσακανίκας, φερόμενος ως υψηλόβαθμο στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στο σπίτι και του ζήτησε να πει ότι δεν είχε σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Μάλιστα του είπε χαρακτηριστικά «επειδή θα ανοίξουν τα τηλέφωνα, θα πεις ότι τυχαία βρέθηκες στο Κερατσίνι κι ότι εσύ προέτρεψες τον Ρουπακιά να σκοτώσει το Φύσσα». Όταν η πρόεδρος τον ρώτησε γιατί το ζήτησαν αυτό από εκείνον, απάντησε «γιατί ήμουν ο μόνος που είχα μιλήσει με τον Ρουπακιά». Μάλιστα ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο Τσακανίκας τον έπαιρνε για μέρες τηλέφωνο και τον απειλούσε λέγοντας «εμείς τους προδότες τους σκοτώνουμε».

Για τη συμμετοχή του ίδιου στην δολοφονία υποστήριξε ότι γύρω στις 11 το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013, έλαβε SMS από την τοπική οργάνωση της Νίκαιας, έσπευσε, είδε εκεί 67 μηχανές με άτομα που φορούσαν κράνη, συγκατηγορούμενος του τους είπε «πάμε για μάχη, έχουν πιάσει κάτι δικούς μας στο Κερατσίνι, πάμε να τους απελευθερώσουμε». Και στη συνέχεια αποχώρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση