GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη «νίκη» των Ρέππα-Παπαθανασίου στο Άλσος με το έξοχο...Δικό μας σινεμά

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Οι χαρισματικοί Μιχάλης Ρέππας-Θανάσης Παπαθανασίου το έκαναν πάλι το ...θαύμα τους, κατα...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Οι χαρισματικοί Μιχάλης Ρέππας-Θανάσης Παπαθανασίου το έκαναν πάλι το ...θαύμα τους, καταφέρνοντας μια ισχυρότατη νίκη, αντίστοιχη με αυτή που είχαν κάνει στο θρυλικό Βίρα τις άγκυρές τους, που άφησε εποχή! Ένα Ελληνικό Μιούζικαλ-φόρος τιμής στον Μέγιστο Φίνο φτιαγμένο με αγάπη, σεβασμό στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο και ντυμένο με πολλά λατρεμένα τραγούδια που ...έγραψαν μέσα μας για πάντα! Το χαρισματικό δίδυμο μας κάνει ένα ακόμα "ακριβό" δώρο που προσφέρει γέλιο μέχρι δακρύων μα και βαθιά συγκίνηση στιγμές- στιγμές, με την πολύτιμη αρωγή του μαιτρ Φωκά Ευαγγελινού! Συν-σκηνοθέτησαν την ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ του Ηλια Μαροσούλη που έρχεται να... κλέψει το κοινό από σήμερα το βράδυ στο ολοκαίνουργιο Άλσος,το οποίο απέκτησε νέο εντυπωσιακό «πρόσωπο».Όσοι τρυπώσαμε χθες βράδυ στη γενική πρόβα της εξαιρετικής παράστασης συμφωνήσαμε πως είναι αριστοτεχνικά καμωμένη κι έξοχα υποστηριγμένη από την απόλυτη dream team που πρωταγωνιστεί σε αυτή! Έχω μεγάλη χαρά που το Πεδίον του Άρεως που αγαπάμε γέμισε ξανά με φως και ζωή, με τραγούδια, γέλια και χαρά-και με λίγα όμορφα δάκρυα για εκείνα που έφυγαν...Τρέξτε στο Άλσος!

Το «Δικό μας σινεμά»έχει δεκάδες ατού! Το έξοχο μιούζικαλ των Ρέππα-Παπαθανασίου που σκηνοθέτησαν οι ίδιοι με τον Ευαγγελινό οφείλει πολλά στα μάτριξ σκηνικά της καίριας Αθανασίας Σμαραγδή,στα συναρπαστικά-1000 παρακαλώ-κοστούμια της Έβελιν Σιούπη, στην πρωτότυπη μουσική-ενορχήστρωση-μουσική διεύθυνση του εξαίρετου Γιώργου Ζαχαρίου, στους θαυμάσιους φωτισμούς της Ελευθερίας Ντεκώ! Μα κυρίως στην απόλυτη dream team που έχει φτιαχτεί, η οποία έχει «δέσει»με τρόπο αληθινά αξιοζήλευτο! Άμεσος και ευθύβολος,με κύρος ο άξιος Σπύρος Παπαδόπουλος. Άψογη η Δέσποινα Βανδή που πέρα του ότι ερμηνεύει έξοχα παλιές λατρεμένες επιτυχίες από τον ελληνικό κινηματογράφο--στο «Έρωτά μου ανεπανάληπτε» ...έπεσε το θέατρο!-,είναι αληθινά εύστοχη και υποκριτικά!Στον gay χορογράφο του ο Παύλος Χαϊκάλης κλέβει στιγμές-στιγμές την παράσταση και...φεύγει! Μεγάλη μονάδα της κωμωδίας μας! Όπως και ο προικισμένος Κώστας Κόκλας που διαθέτει μέτρο και αποτελεσματικότητα. Εξαιρετική η Κατερίνα Λέχου-υποδειγματική η δουλειά της και καμωμένη με μεράκι και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Θαυμάσιος ο Μέμος Μπεγνής που ...ρίχνει το θέατρο ερμηνεύοντας μοναδικά μεγάλα τραγούδια της εποχής-τα...δίνει όλα στο «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου»,«Μ’αεροπλάνα και βαπόρια»κλπ. Η σαρωτική- πληθωρικού ταλέντου Παρθένα Χοροζίδου το γλεντάει και μαζί της γλεντάει και το κοινό.Το συγγραφικό δίδυμο την έχει προσέξει πολύ-στο «Είναι το στρώμα μου μονό»τα γέλια μας έφτασαν στην Ευελπίδων!-.Ευθύβοι ο Γιώργος Χρανιώτης και η Σύλβια Δελικούρα, εκθαμβωτική και σωστή η Ευγενία Σαμαρά.Απολαυστικότατοι η Μαριλού Κατσαφάδου,Μαριαλένα Ροζάκη, Γιώργος Τσούρμας,Γιάννης Ρούσος,Δημήτρης Γαλάνης.Το νέο αίμα έχει το δικό του χώρο και τον εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ φυσικά θα αναφερθώ στον σπουδαίο Γιώργο Κωνσταντίνου που αποτελεί άσσο για κάθε παράσταση που συμπράττει.Σαν παλιό καλό κρασί που όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο «ακριβό» -στο Της μιας δραχμής στα γιασεμιά και κυρίως στο αφιέρωμα στον Φίνο μας γέμισε δάκρια τα μάτια!-.Το «πάντρεμά»του με την έξοχη Πηνελόπη Πιτσούλη μοναδικό!Και στις σκηνές που ως άντρας της, πλάθει ιστορίες για εκείνη που πάσχει από αλτσχάιμερ και σε αυτή που παίζουν κάτι από τη Γκόλφω,είναι έξοχοι. Όσο για τον «τυφώνα»Ελένη Γερασιμίδου,τι να πει κανείς; Τα δάκρια στα μάτια έρχονται απ’ τα ασταμάτητα γέλια με την...ελληνίδα μάνα,που δεν την σταματά τίποτα και κανείς!

Τι είναι Το δικό μας σινεμά...

“Το δικό μας σινεμά”, είναι η ιστορία κάποιων καλλιτεχνών που ξεκινάνε περίπου το 1955 όταν πια αρχίζει η μεγάλη άνοδος του κινηματογράφου, ζουν την μεγάλη δόξα της δεκαετίας του '60 και ακολουθούν την πτώση του σινεμά στη δεκαετία του '70.O Πέτρος (Σπύρος Παπαδόπουλος) είναι πρωταγωνιστής του θεάτρου και κάνει τις πρώτες του ταινίες στη δεκαετία του ’50. Είναι παντρεμένος με την Μιράντα (Κατερίνα Λέχου) η οποία είναι σταρ του θεάτρου και περιφρονεί το σινεμά αλλά κάνει και κάποιες ταινίες για να βγάζει χρήματα. Η Μιράντα έχει μια κόρη από τον προηγούμενο γάμο της, την Δανάη (Ευγενία Σαμαρά).Η Μαίρη (Δέσποινα Βανδή) είναι μια πετυχημένη τραγουδίστρια που στην δεκαετία του '50 κάνει ρόλους σε ταινίες του άντρα της, Γιώργου (Κώστας Κόκλας) που είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης.Όταν ο Πέτρος και η Μαίρη συνεργάζονται για πρώτη φορά σε μια ταινία του Γιώργου αρχίζει μια ιστορία με έρωτες, ανταγωνισμούς, φιλοδοξίες και διαψεύσεις.Η ιστορία αυτή κρατάει μέχρι το ΄77 την χρονιά που πεθαίνει ο Φιλοποίμενας Φίνος και στην ουσία λήγει η ιστορία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Γύρω από αυτά τα τέσσερα πρόσωπα περιστρέφεται ένας ολόκληρος κόσμος από καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στα στούντιο της Φίνος Φιλμ.Ο Χρόνης (Παύλος Χαικάλης) είναι ο χορογράφος των επιτυχιών της εποχής.Η Ζωγραφούλα (Ελένη Γερασιμίδου) είναι η μητέρα του Πέτρου.Ο Κώστας (Γιώργος Κωνσταντίνου) και η Δέσπω (Πηνελόπη Πιτσούλη) είναι ζευγάρι παλιών ηθοποιών απο τα μπουλούκια που έχουν δύο κόρες την Μαίρη και την Ντίνα (Παρθένα Χοροζίδου), μια μοδίστρα στα στούντιο του Φίνου.Ο Στέφανος (Μέμος Μπεγνής) είναι ανερχόμενος ζεν πρεμιέ εκείνης της εποχής, όπως και ο Παύλος (Γιώργος Χρανιώτης) ο οποίος είναι παντρεμένος με μια στάρλετ την Φανή (Σύλβια Δελικούρα).

Με νοσταλγία, χιούμορ, τρυφερότητα αλλά και συγκίνηση οι Ρέππας-Παπαθανασίου μας θυμίζουν μια εποχή που έχουμε αγαπήσει και συνεχίζουμε να αγαπάμε. “Το δικό μας σινεμά” είναι ένα ταξίδι στη χρυσή εποχή του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.“Το δικό μας σινεμά”, με χαρακτήρες και τραγούδια αγαπημένα, μεγάλες επιτυχίες που έχουν γραφτεί στην ψυχή και τη μνήμη μας, περιδιαβαίνει τα χρόνια της μεγάλης ανόδου, της ακμής και της παρακμής του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από τις ζωές κάποιων πρωταγωνιστών του κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση