GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αρχίζει η ανάρτηση του Κτηματολογίου και στη Θεσσαλονίκη - Όλες οι λεπτομέρειες

Σε ρυθμούς ανάρτησης μπαίνει και η Θεσσαλονίκη καθώς την Πέμπτη 20 Ιουνίου αρχίζει η ανάρτηση Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων και Δ...

Σε ρυθμούς ανάρτησης μπαίνει και η Θεσσαλονίκη καθώς την Πέμπτη 20 Ιουνίου αρχίζει η ανάρτηση Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων. Πρόκειται για τους Προκαποδιστριακούς ΟΤΑ: Επανομής, Νέας Μηχανιώνας, και Αγγελοχωρίου του Καλλικρατικού Δήμου Θερμαϊκού και Αγίας Παρασκευής, Καρδίας και Τριλόφου του Καλλικρατικού Δήμου Θέρμης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αντίστοιχα παρατείνεται έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων κατά των προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων της ανάρτησης στις Σέρρες.

Σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, η διαδικασία θα διαρκέσει δύο μήνες και στο διάστημα αυτό όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης. Για τους κατοίκους του εξωτερικού και το ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις μήνες. Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι έως 3 Ιουλίου 2020. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Όσον αφορά στην παράταση στις Σέρρες αφορά τους ΟΤΑ: α) Αμφίπολης, β) Βισαλτίας, γ) Νέας Ζίχνης, δ) των Προκαποδιστριακών ΟΤΑ: Αγίου Πνεύματος, Βαλτοτοπίου, Δαφνουδίου, Εμμανουήλ Παππά, Μεσοκώμης, Μετάλλων, Μονόβρυσης, Νέου Σκοπού, Νέου Σουλίου, Παραλίμνιου, Πεθελινού, Πενταπόλεως, Τούμπας, Χρυσού, Ψυχικού του Καλλικρατικού Δήμου Εμμανουήλ Παππά, της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη αποσταλεί ταχυδρομικώς αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλωθεί από κάθε πολίτη. Επισημαίνεται ότι μέσω της ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση