GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφυγε από τη ζωή ο Ροδόλφος Μορώνης - Η ανακοίνωση του ΕΣΡ

Έφυγε από τη ζωή ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφος Μορώνης σε ηλικία 76 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ε...

Έφυγε από τη ζωή ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ροδόλφος Μορώνης σε ηλικία 76 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κάνει προγραμματισμένη εισαγωγή σε νοσοκομείο για εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Ροδόλφος Μορώνης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην προδικτατορική «Μεσημβρινή», στα «Σημερινά» ως κριτικός κινηματογράφου, «Τα Νέα» ως υπεύθυνος εξωτερικών ειδήσεων και την “Βραδυνή” ως σχολιογράφος και πολιτικός συντάκτης. Έχει μεταφράσει θέατρο και ποίηση.

Με την τηλεόραση ασχολήθηκε από το 1975. Διετέλεσε συντονιστής ειδήσεων της Eurovision και κατά καιρούς είχε την ευθύνη και την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών (“Τώρα με την Ευρώπη”, “Τριάντα λεπτά στον Κόσμο” κ.α.).

Τον Ιούνιο του 1989 ορίσθηκε γενικός διευθυντής της ΕΤ-1, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 1990.

Διετέλεσε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ (20.05.2014 – 11.09.2014).

Οργάνωσε και διηύθυνε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς (Antenna, Cool FM, Seven X). Δίδαξε «τηλεοπτική δημοσιογραφία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995-2000).

Διετέλεσε μέλος επιτροπής «πέντε ειδικών» της EBU για τη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας για τη δημιουργία πανευρωπαϊκού τηλεοπτικού προγράμματος μέσω δορυφόρου και υπεύθυνος προγράμματος κατά τις δοκιμαστικές εκπομπές που ακολούθησαν (Olympus).

Ακόμη διετέλεσε πρόεδρος του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων – ΙΟΜ (2005 – 2011) και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Οπτικοακουστικών Μέσων (2010).

Ορίσθηκε υπηρεσιακός υπουργός τύπου (Αύγουστος 2007) και υπουργός παρά τη Πρωθυπουργώ – κυβερνητικός εκπρόσωπος (Αύγουστος 2015).

Διετέλεσε διευθυντής του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (1991-1993) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (2002-2005), από δε τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι και σήμερα έχει υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ

"Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης βρίσκεται στη θλιβερή θέση να αναγγείλει τον θάνατο του Αντιπροέδρου του Ροδόλφου Μορώνη.

Τα μέλη της Ολομέλειας, οι ειδικοί συνεργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση