GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τελεσίγραφο του Ιταλού πρωθυπουργού στον κυβερνητικό συνασπισμό για το χρέος - Απειλεί με παραίτηση

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε θα εκδώσει σήμερα τελεσίγραφο στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, τα οποία βρίσκονται...

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε θα εκδώσει σήμερα τελεσίγραφο στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, τα οποία βρίσκονται σε έριδα, ότι είτε θα επιταχύνουν την κυβερνητική δράση είτε θα βρεθούν αντιμέτωπα με την παραίτησή του, γράφουν σήμερα οι ιταλικές εφημερίδες La Repubblica και Corriere della Sera.

Ο Κόντε θα καταστήσει σαφές σε ομιλία που θα εκφωνήσει το απόγευμα ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιτρέψει να υποβληθεί η Ιταλία σε οποιαδήποτε πειθαρχική διαδικασία για το δημόσιο χρέος από την ΕΕ, σύμφωνα με την La Repubblica, η οποία επικαλείται διάφορες πηγές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε την περασμένη εβδομάδα επιστολή στην Ιταλία με την οποία ζητεί διευκρινίσεις σχετικά με τα αίτια που το δημόσιο χρέος της αυξήθηκε το 2018 αντί να μειωθεί όπως απαιτείτο, στήνοντας το σκηνικό για μια πιθανή νομική σύγκρουση με τον ευρωσκεπτικιστικό κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση