GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απορρίφθηκε διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Μπολσονάρου για τη χαλάρωση των περιορισμών οπλοφορίας

Επιτροπή της Γερουσίας της Βραζιλίας απέρριψε χθες Τετάρτη το αμφιλεγόμενο διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρο...

Επιτροπή της Γερουσίας της Βραζιλίας απέρριψε χθες Τετάρτη το αμφιλεγόμενο διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου με σκοπό να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που ισχύουν ως προς την οπλοφορία.

Ωστόσο θα χρειαστεί ψηφοφορία της ολομέλειας της Γερουσίας για το διάταγμα· και, ανεξαρτήτως του εάν οι γερουσιαστές θα εγκρίνουν ή θα απορρίψουν το μέτρο, πρέπει επίσης να υπάρξει ανάλογη διαδικασία στη βραζιλιάνικη Βουλή.

Ο Μπολσονάρου υπέγραψε το διάταγμα παρά το ότι στη Βραζιλία οι ανθρωποκτονίες καταγράφουν ιστορικό υψηλό και σε σχεδόν τις μισές χρησιμοποιούνται πυροβόλα όπλα.

Για να ακυρωθεί το διάταγμα, πρέπει να απορριφθεί και από τα δύο σώματα της βραζιλιάνικης εθνικής αντιπροσωπείας. Αν κάποιο από τα δύο σώματα του Κογκρέσου το εγκρίνει, θα τεθεί σε ισχύ.

Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου, που ανέλαβε την εξουσία στη Βραζιλία την 1η Ιανουαρίου, είχε δεσμευθεί ότι θα χαλάρωνε τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή και την οπλοφορία προεκλογικά.

Τον Μάιο, ο άλλοτε αξιωματικός των αλεξιπτωτιστών υπέγραψε διάταγμα με το οποίο χαλαρώνουν οι περιορισμοί στις εισαγωγές όπλων και ταυτόχρονα αυξάνονται οι ποσότητες των πυρομαχικών που μπορεί να αγοράζει κάθε πολίτης.

Πολύ γρήγορα ομοσπονδιακοί εισαγγελείς προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον της συγκεκριμένης απόφασης της προεδρίας, τονίζοντας ότι το διάταγμα «θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια» στη Βραζιλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση