GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οριστικό το διαζύγιο Τσίπρα-Κοτζιά - Το ΠΡΑΤΤΩ δεν κατεβαίνει στις εκλογές

Οριστική είναι η ρήξη του Νίκου Κοτζιά με τον Αλέξη Τσίπρα, με την Πολιτική Γραμματεία της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, της οποίας επικεφαλής είνα...

Οριστική είναι η ρήξη του Νίκου Κοτζιά με τον Αλέξη Τσίπρα, με την Πολιτική Γραμματεία της Κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, της οποίας επικεφαλής είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών να ανακοινώνει ότι δεν θα πάρει μέρος στις εθνικές εκλογές της 7η Ιουλίου. Παράλληλα, η Κίνηση του κ. Κοτζιά εκφράζει τη λύπη της για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας του "εχθρότητα" απέναντι στο "ΠΡΑΤΤΩ".

Ταυτόχρονα το "ΠΡΑΤΤΩ" καλεί τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του να ψηφίσουν δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά, σύμφωνα με τη συνείδηση τους. "Το "ΠΡΑΤΤΩ" από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών. Πρόταση που δεν απαντήθηκε επί μήνες, παρά μόνο μετά από μια νέα συνάντηση στις 3.6.19. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του ΠΡΑΤΤΩ, σ' αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του. Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια", αναφέρει στην ανακοίνωση της η Πολιτική Γραμματεία και συνεχίζει: "Σε επιστολή της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ προς την ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε «νεοαποκτηθέντες» συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας, που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση".

Σημειώνει ακόμα πως: "Το ΠΡΑΤΤΩ παραμένει πιστό στον στόχο ανασύνταξης των δυνάμεων μιας αντιδεξιάς πατριωτικής, προοδευτικής, αριστερής, σοσιαλιστικής συμπαράταξης. Συνεχίζει να εργάζεται για τη δημιουργία και συγκρότηση της μεγάλης αντινεοφιλελεύθερης Δημοκρατικής Παράταξης με δημοκρατισμό, ισότητα και σεβασμό σε κάθε γνώμη και άποψη. Ο λαός θα μας κρίνει και πιστεύουμε ότι θα μας δικαιώσει. Έχουμε όραμα, διαθέτουμε στρατηγική, σχέδιο, υπομονή και θέληση. Στις καθημερινές μάχες θα συνεχίσουμε να είμαστε δραστήρια παρόντες, ενώ στις επόμενες εκλογές θα είμαστε έτοιμοι".

Το ΠΡΑΤΤΩ τονίζει την ανάγκη στις επερχόμενες εκλογές να ηττηθούν ο νεοφιλελευθερισμός και ο αυταρχισμός και να στηριχθούν οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις και υπογραμμίζει: "Για τις σημερινές πολιτικές δυσκολίες δεν είναι άμοιρες ευθύνης εκείνες οι δυνάμεις και τα πρόσωπα στον προοδευτικό χώρο που επέδειξαν αλαζονεία, επιπολαιότητα και έλλειψη βάθους σκέψης και αισθημάτων. Που αρνήθηκαν, επί παραδείγματι, στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών να ψηφίσουν προοδευτικά ψηφοδέλτια τα οποία στήριζε το ΠΡΑΤΤΩ ενάντια σε ψηφοδέλτια της ΝΔ. Η κοινωνία βλέπει, καταγράφει, μαθαίνει".

Σε σχέση με τα εθνικά θέματα το ΠΡΑΤΤΩ σημειώνει: "Η πατρίδα έχει ανάγκη να δυναμώσει και άλλο την πολιτική στρατηγική της εθνικής κυριαρχίας, εδαφικής ακεραιότητας, ανεξαρτησίας, προστασίας των συνόρων και των συνολικών δικαιωμάτων που απορρέουν για την Ελλάδα και την Κύπρο, από το Διεθνές Δίκαιο, ιδιαίτερα από το Δίκαιο της Θαλάσσης. Είναι επιτακτική ανάγκη το κλείσιμο των κόλπων, η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης και η διασφάλιση της ΑΟΖ στις ελληνικές θάλασσες".

Διαψεύδει ο Κοτζιάς τις φήμες περί συνεργασίας με τον Βαρουφάκη: Είναι προβοκάτσια

Την ίδια ώρα, τον γύρο του διαδικτύου έκαναν πληροφορίες σχετικά με μετακίνηση στελεχών του Πράττω, ακόμη και του κ. Κοτζιά στο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ωστόσο κύκλοι του κ. Κοτζιά διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί σύμπραξης με το ΜέΡΑ 25.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει συνεργασία ούτε με κάποιο άλλο κόμμα ενόψει των εθνικών εκλογών.

Μάλιστα κάνουν λόγο για "προβοκάτσια", και δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός ότι η είδηση κυκλοφόρησε σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του Πράττω, με την οποία γινόταν γνωστή η μη κάθοδος της Κίνησης στις εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση