GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Αντζελίνα Τζολί τώρα και...δημοσιογράφος

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί αποφάσισε να κάνει ένα νέο επαγγελματικό βήμα στην καριέρα της. Η ειδική απεσταλμένη...

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί αποφάσισε να κάνει ένα νέο επαγγελματικό βήμα στην καριέρα της.

Η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα συνεργαστεί με το περιοδικό Time ως συντάκτρια.

Ο αρχισυντάκτης και διευθύνων σύμβουλος του περιοδικού Edward Felsenthal έκανε την Τετάρτη την ανακοίνωση της συνεργασίας μαζί με τη δημοσιοποίηση του πρώτου της άρθρου με τίτλο: “Τι Οφείλουμε στους Πρόσφυγες”.

Η Αντζελίνα Τζολί θα γράφει ένα άρθρο τον μήνα για τη διαδικτυακή και έντυπη έκδοση του Time.

Στο πρώτο της άρθρο η διάσημη ηθοποιός αναφέρεται στη διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, η οποία, όπως τονίζει έχει “θολώσει και πολιτικοποιηθεί”.

“Κάποιοι ηγέτες χρησιμοποιούν εσκεμμένα τους όρους πρόσφυγας και μετανάστης χωρίς διάκριση, χρησιμοποιούν εχθρική ρητορική που παράγει φόβο ενάντια σε όλους τους ξένους. Όλοι αξίζουν αξιοπρέπεια και δίκαιη μεταχείριση, αλλά πρέπει να είμαστε σαφείς όσον αφορά τη διάκριση. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν είναι επιλογή να βοηθάμε τους πρόσφυγες, είναι μία υποχρέωση. Είναι απολύτως δυνατό να διασφαλίσουμε ισχυρό έλεγχο των συνόρων και δίκαιες, ανθρώπινες μεταναστευτικές πολιτικές, ενώ ταυτόχρονα να ανταποκριθούμε στην ευθύνη μας να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες” επισημαίνει.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ, cnn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση