GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιοι φόροι θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου

Με μπαράζ τακτοποίησης φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και πληρωμών θα βρεθούν αντιμέτωποι πολλοί φορολογούμενοι. Έως τις 29 Ιουλίου θα ...

Με μπαράζ τακτοποίησης φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και πληρωμών θα βρεθούν αντιμέτωποι πολλοί φορολογούμενοι.

Έως τις 29 Ιουλίου θα πρέπει περισσότερα από 6 εκατ. φορολογούμενοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος μετά την παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Αρκετοί και κυρίως όσοι δικαιούνται επιστροφή φόρου σπεύδουν να την υποβάλλουν νωρίτερα αλλά ο μεγάλος όγκος των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να υποβληθεί εντός του Ιουνίου. O συνολικός αριθμός των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβληθούν αναμένεται να φτάσουν στα 6, 2 εκατομμύρια.

Από το τέλος Ιουλίου θα ξεκινήσει η πληρωμή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για τους φορολογούμενους που θα λάβουν χρεωστικό εκκαθαριστικό, δηλαδή θα προκύπτει οφειλή φόρου. Υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι θα προσεγγίσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, δηλαδή Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο.

Από τον Σεπτέμβριο πρόκειται να ξεκινήσει η πληρωμή του φετινού ΕΝΦΙΑ εκτός απροόπτου, αν και γινόταν προσπάθεια η πρώτη δόση να καταβληθεί τέλος Αυγούστου ώστε η τελευταία να φτάσει στο τέλος Δεκεμβρίου. Αν τελικά η πληρωμή αρχίσει τον Σεπτέμβριο ο φόρος θα πληρωθεί έως και τον Ιανουάριο 2020. Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ανέρχεται σε περίπου 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Έως το τέλος του έτους οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν και τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων. Ο συνολικός λογαριασμός των τελών κυκλοφορίας ανέρχεται σε περίπου 1,3 δισεκατομμύρια και εξοφλούνται εφάπαξ.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση