GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Θέλω ισχυρή εντολή - Να τελειώσει η περίοδος της τοξικότητας και του διχασμού - ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Star, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου, εκφράζοντας...

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Star, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου, εκφράζοντας την σιγουριά του ότι ο λαός θα δώσει ισχυρή εντολή στη ΝΔ και απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στους πολίτες για μαζική συμμετοχή ώστε αυτή η ισχυρή εντολή να φανεί στην κάλπη.

«Δεν προδικάζω το αποτέλεσμα, δεν είμαι αλαζών. Την 7η Ιουλίου η κάλπη είναι άδεια. Πρέπει να ξαναγεμίσει. Κάνω κάλεσμα για μαζική συμμετοχή. Είμαι σίγουρος πως ο λαός θα μας δώσει ισχυρή εντολή αλλά αυτό θα το δούμε στην κάλπη. Οφείλω να προσεγγίσω αυτή την αναμέτρηση με σεμνότητα και να ζητήσω και από τους συμπολίτες μας που δεν μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές να μας στηρίξουν. Θέλω ισχυρή εντολή. Προφανώς η ισχυρή εντολή σημαίνει αυτοδυναμία. Μόνο έτσι είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μπούμε την επόμενη σε περιπέτειες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «θα ήταν καλό για τη Δημοκρατία μας η ΧΑ και το κόμμα του κ. Βελόπουλου να μείνουν εκτός. Κάνω πλατύ κάλεσμα συμπόρευσης, πατριωτικό και αισιόδοξο. Είναι ανάγκη να τελειώσει η περίοδος της τοξικότητας και του διχασμού».

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο Π. Πικραμμένος 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αποκάλυψε ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ θα είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ στην τελευταία και τιμητική θέση θα βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ενώ κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τα νέα πρόσωπα, υπογραμμίζοντας την σε μεγάλο βαθμό ανανέωση της ΝΔ.

Όπως ανέφερε, το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησής του θα είναι η οργάνωση της κυβέρνησης, ο ρόλος της γενικής γραμματείας συντονισμού. «Θα ζητήσω λογοδοσία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα» είπε κάνοντας λόγο για ένα σφιχτό πρόγραμμα νομοθετικού έργου που αναγκάζει τη Βουλή να μείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι. Όπως μάλιστα δήλωσε το Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής γίνεται παρά τω πρωθυπουργώ. «Πρέπει να απλοποιούμε τις διαδικασίες. Αναλαμβάνει πρωτεύοντα ρόλο υπό την εποπτεία μου για να περάσουμε στη νέα εποχή και να βοηθήσουμε τους πολίτες. Το να φτιάξουμε κράτος σημαίνει μεταξύ άλλων να βοηθήσουμε τους πολίτες» προσθέτοντας πως στην κυβέρνησή του θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε εκ νέου την πίστη του στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας επισημαίνοντας ότι οι θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν από τις επιχειρήσεις και ότι ο ίδιος: «Θα δώσω κίνητρα . Πρέπει οι εργαζόμενοι να αισθάνονται μέτοχοι στην επιτυχία. Να επιστρέψουν οι καταθέσεις πίσω στην Ελλάδα. Η υγιής επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να ζητά μόνο, πρέπει και να δίνει». Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη μείωσης της φορολογίας, και πάταξης της γραφειοκρατίας. «Θα σαρώσουμε τα περιττά εμπόδια. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει φιλικός προορισμός προς τις επιχειρήσεις. Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη επενδυτική άνοιξη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κατώτατος μισθός, πολυτενικά επιδόματα, συντάξεις - Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι σε διπλάσιο ποσοστό από την αύξηση του ΑΕΠ, ενώ δεσμεύθηκε πως η ΝΔ θα επαναφέρει και τα πολυτεκνικά επιδόματα στο ύψος που ήταν το 2018.

«Οι μειώσεις στη φορολογία θα ξεκινήσουν το 2020 με το νέο προϋπολογισμό. Για να μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτή την πολιτική θα κάνουμε μια αξιολόγηση των δαπανών του δημοσίου. Η σημερινή κυβέρνηση ξεχείλωσε το δημόσιο. Εμείς θα κάνουμε προσλήψεις εκεί που έχουμε ανάγκη ξεκινώντας από νοσηλευτικό προσωπικό, προσλήψεις στην παιδεία ξεκινώντας από την Ειδική Αγωγή και 1500 προσλήψεις στην Αστυνομία» είπε επισημαίνοντας πως υπάρχει και σήμερα σπατάλη φέρνοντας παραδείγματα από τη λειτουργία των νοσοκομείων αλλά και από άσκοπες προσλήψεις. «Το μισθολογικό κόστος αυξήθηκε κατά 2 δισ. μέσα στην τετραετία. Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να προσλαμβάνουμε σωρηδόν μετακλητούς. Επεσήμανε όμως πως υπάρχουν περιπτώσεις όπως οι αναπληρωτές καθηγητές για τους οποίους όπως τόνισε πρέπει να τελειώσει η ομηρία.

Ερωτηθείς για τις συντάξεις, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχει καμία περαιτέρω μείωση, ενώ είπε πως πρόθεσή του είναι το επίδομα που δόθηκε φέτος στους συνταξιούχους να διατηρηθεί και του χρόνου και “να είναι μια τακτική έκτακτη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων”, όπως ανέφερε.

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στο ΕΛΚ

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε την πρόθεσή του να θέσει το θέμα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υπογράμμισε την αναγκαιότητα η Ευρώπη να προχωρήσει σε κυρώσεις έναντι της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «είναι επιβεβλημένο να υπάρχει εθνική γραμμή και εντός της Ελλάδος αλλά και σε απόλυτη συνεννόηση με τη Λευκωσία έτσι ώστε η Τουρκία να αντιληφθεί έμπρακτα ότι τέτοιες κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες». Ανέφερε μάλιστα πως θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, σημειώνοντας ότι “έτσι όπως έγινε την Κυριακή το βράδυ ήταν μία υπερβολή, η οποία έγινε στα πλαίσια μίας επικοινωνιακής διαχείρισης” για να συμπληρώσει ότι αυτό δεν αναιρεί τη σοβαρότητα μίας κατάστασης.

Επίθεση σε Τσίπρα για τα «fake news» και η απάντηση για τη Λίβερπουλ

Δεν παρέλειψε πάντως να επικρίνει τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι διαστρεβλώνει τα λεγόμενά του λέγοντας πως «οι πολίτες θα πρέπει να ακούν από εμάς την αλήθεια και το πρόγραμμά μας. Δεν δέχομαι τη φάμπρικα των fake news που γίνεται συστηματικά και από τον κ. Τσίπρα. Η αλήθεια είναι πως τους χαλάμε τη σούπα. Η ΝΔ έχει κοινωνικό πρόσωπο σήμερα, αυτό ενοχλεί κάποιους γιατί είχαν χτίσει μια εικόνα ότι είμαστε με τους λίγους. Το δίλημμα λίγοι ή πολλοί τους οδήγησαν σε ήττα στις εκλογές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε και μία απάντηση στην αναφορά που έκανε το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας για την ανατροπή της Λίβερπουλ έναντι της Μπαρτσελόνα, με φόντο τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι “η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία” και πρόσθεσε ότι και ο ίδιος χάρηκε με την ανατροπή καθώς υποστηρίζει τη Λίβερπουλ, “αλλά εδώ δεν είναι ποδόσφαιρο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση