GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Το δίλημμα είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες - ΒΙΝΤΕΟ

Διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, διαμηνύοντας ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου το δίλημμα εί...

Διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, διαμηνύοντας ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου το δίλημμα είναι καθαρό: “Δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος. Είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες”.

Στην ομιλία που απηύθυνε στη Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως “ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει δυνατό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές και τον ανεύθυνο λαϊκισμό. Σημαίνει εγγύηση απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ και απέναντι σε έναν ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ. σημαίνει ομαλότητα και πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Πίστη στην ανάγκη για εθνική συνεννόηση, στα εθνικά θέματα και σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ισχυρή φωνή στον κόσμο της εργασίας, των επιχειρήσεων, της επιστήμης, των αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων ανθρώπων”.

Η Φώφη Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για “κρεσέντο υποκρισίας” αναφορικά με το σχόλιό του για τον Ανδρέα Παπανδρέου και για “απύθμενο θράσος”, χαρακτηρίζοντάς τον ως “το βαρίδι της αριστεράς” που “παριστάνει τον αριστερό”. “Ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε και φεύγει. Αφήνει όμως πίσω μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά. Δεσμεύσεις που καθήλωσαν την οικονομία, εξοντωτικούς φόρους, φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, εγκατάλειψη της νέας γενιάς. Όλα αυτά τα χρόνια 10 έπαιρνε από τους πολίτες, ένα επέστρεφε. Καλλιέργησε τον διχασμό. Έκανε παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα. Τα έδωσε όλα με την συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια. Χειρίστηκε χωρίς σοβαρή προετοιμασία και από θέση αδυναμίας τη σχέση με την Τουρκία" είπε η κ. Γεννηματά για να προσθέσει ότι “ο απερχόμενος Πρωθυπουργός ένα πράγμα έχει χρέος να πράξει μέχρι τις εκλογές, να μην προβεί σε άστοχες κινήσεις που θα ζημιώσουν τα εθνικά συμφέροντα”. Κατηγόρησε, επιπλέον, τον κ. Τσίπρα ότι ακόμη και την τελευταία ημέρα μέσα στην Βουλή, προσπάθησε να βολέψει φίλους και συγγενείς, αλλά και για μεθόδευση σκευωριών "μαζί με τους κάθε είδους Ρασπούτιν”.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση και κατά της ΝΔ, σημειώνοντας πως “δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς. Είναι η παράταξη που ευθύνεται, με την καταστροφική πολιτική της, την περίοδο 2004-2009, για την κρίση και τα μνημόνια που μας βασανίζουν ακόμη. Μια πολιτική για την οποία όχι μόνο δεν έχουν κάνει ούτε ίχνος αυτοκριτικής, αλλά την στηρίζουν απόλυτα, δείχνουν αμετανόητοι, έτοιμοι να την επαναλάβουν. Η ΝΔ βασίζει όλη τη στρατηγική της στο δόγμα των οριζόντιων φορο-απαλλαγών.Προσδοκά ότι αυτό από μόνο του αρκεί για να οδηγήσει σε νέες επενδύσεις. Η απασχόληση, το κοινωνικό κράτος, η ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων θα έλθουν κάποτε και αυτά με κάποιο αυτόματο τρόπο που δεν εξηγείται πουθενά, πιθανότατα επειδή μάλλον δεν την ενδιαφέρει”.

Όπως υπογράμμισε, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, “με αχαλίνωτη δεξιά που θα σαρώσει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδας, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, η χώρα θα καεί” για να προσθέσει “Μοναδική εγγύηση αποτελεί ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής: Που δεν θα επιτρέψει να εγκλωβίσουν τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο μιζέριας για τους πολλούς και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων”.

Στο σημείο αυτό, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ισχυρή στήριξη στο Κίνημα Αλλαγής στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, “ώστε να μην επιτρέψουμε οπισθοδρόμηση και ρεβανσισμό. Να πάμε μόνο μπροστά. Και για μας «μπροστά» σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Αυτόνομη πορεία, ανεξάρτητη γραμμή, κανένας συμβιβασμός”. Όπως είπε, το Κίνημα Αλλαγής διαμορφώνει μια άλλη πολιτική. “Πρώτη μέριμνα για μας είναι η ανάκαμψη των επενδύσεων, της παραγωγής και της απασχόλησης. Παράλληλα με ένα πρόγραμμα σταδιακής αποκατάστασης και βελτίωσης των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων. Αναστήλωση του κοινωνικού κράτους και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας. Με το Σχέδιο Ελλάδα έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι δικό μας έργο το κοινωνικό κράτος στην πατρίδα μας. Το χτίσαμε από το μηδέν. Οι μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού, έχουν την σφραγίδα των δικών μας πολιτικών. Γι αυτό και θέλω με έφμαση να τονίσω θα σταθούμε εμπόδιο σε μέτρα που θίγουν τους εργαζόμενους. Όσοι ονειρεύονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων να το ξεχάσουν”.

Οι 12 προτάσεις του ΚΙΝΑΛ

Αναφέρθηκε, στη συνέχεια, σε 12 προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για τη σταδιακή αποκατάσταση και βελτίωση των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων και του κοινωνικού κράτους:

- Ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων μειώνεται από το 29% στο 20%. Μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες. Ο υψηλός συντελεστής από το 24% στο 22% και ο χαμηλός από το 13% στο 11%.

- Πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (συνταξιοδότησης) για τους νέους που ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.

- Πραγματική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προς τις εφορίες, σε 120 δόσεις.

- Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

- Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

- Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ιδιωτική επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων, σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150.

- Ο κατώτερος μισθός αυξάνεται και καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

- Νέο ΕΚΑΣ ,με κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα 700 ευρώ για το ζευγάρι των ηλικιωμένων. Σταδιακή ενίσχυση παλαιών και νέων συντάξεων ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες και την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας.

- Ο συντελεστής φορολογίας για άτομα με αναπηρία άνω του 67% μειώνεται κατά 5 μονάδες σε σχέση με τον ισχύοντα.

- Μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%. Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.

- 200 ευρώ το μήνα επί 3 χρόνια στις οικογένειες για κάθε νέο παιδί που γεννιέται (Ανεξάρτητα από οικογενειακά επιδόματα).

- Κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι το ΚΙΝΑΛ “ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και όσο περνάει από το χέρι μας, θα αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης, κάθε απόπειρα που θα βλάψει την πολιτική ομαλότητα και θα θέσει σε κίνδυνο εθνικά και δημοκρατικά κεκτημένα. Σε κρίσιμα εθνικά θέματα, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη συνταγματική αναθεώρηση, σε προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, στην επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, δεσμεύσεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα συμβάλλουμε θετικά και ουσιαστικά. Γιατί εμείς την εθνική συνεννόηση την πιστεύουμε και την εννοούμε”.

Καταλήγοντας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε: “Η λογική επιστρέφει στη χώρα με τη δική σου ψήφο. Απογοητεύτηκες από τον ανεύθυνο και αλαζονικό ΣΥΡΙΖΑ; Στράφηκες προς την ΝΔ μόνο και μόνο για να διώξεις τον Τσίπρα; Επικαλούμαστε την λογική σου για μια ψήφο που αποδυναμώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα αποτελεί δυνατό αντίβαρο στην ανεξέλεγκτη δεξιά. Μην παραδίδεις την προοδευτική ταυτότητα σου. Είναι πολύτιμη για το μέλλον όλων μας. Με λογισμό και όνειρο προχωράμε. Εμπιστευτείτε μας. Ραντεβού στις 7 Ιούλη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση