GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δένδιας: Η ΝΔ χρειάζεται καθαρή εντολή για να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της

"Για εμάς είναι προφανής στόχος, απαραίτητος και χωρίς να θέλω να ακουστώ αλαζών, ελπίζουμε και σε ευρεία αυτοδυναμία. Όχι για ν...

"Για εμάς είναι προφανής στόχος, απαραίτητος και χωρίς να θέλω να ακουστώ αλαζών, ελπίζουμε και σε ευρεία αυτοδυναμία. Όχι για να συγχαρούμε τον εαυτό μας στον καθρέπτη, αλλά για να μπορεί η χώρα να κυβερνηθεί με μια σαφή κατεύθυνση και με μια καθαρή εντολή που νομίζω ότι χρειάζεται, αν κανείς έχει ένα ουσιαστικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία" δήλωσε ο υποψήφιος Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7»

"Αν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα θα έχει πετύχει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό το σκοπό της. Αλλά για τη χώρα, όμως, δεν θα είναι ένα καλό σενάριο να μην έχει την αυτοδυναμία. Για την ψήφο ανοχής του ΚΙΝΑΛ, σε κάθε νομοθέτημα θα πρέπει να υπάρχει διαπραγμάτευση για να ψηφίσει ή να απέχει. Και πώς θα είναι ουσιαστικά ένας ελάσσων εταίρος στην κυβέρνηση, ο οποίος όμως δεν θα έχει καμία κυβερνητική ευθύνη; Μπορεί αυτό να είναι ένα πρόγραμμα σοβαρής διακυβέρνησης και μακράς πνοής;" είπε ο κ. Δένδιας.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής και το αν θα επαναφέρει η Νέα Δημοκρατία το μπόνους των 50 εδρών, επεσήμανε: "Είναι συζητήσιμο. Να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει ένα θέμα και ότι πρέπει να υπάρχει αυξημένη αναλογική. Νομίζω είναι σημαντικό ότι υπάρχει μια ευρύτερη ταυτότητα απόψεων πάνω σε αυτό. Από εκεί και πέρα να συζητήσουμε πιο είναι το βέλτιστο για τη χώρα"

"Και 280 βουλευτές να είχαμε, πάλι θα έπρεπε να έπρεπε να επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις. Η τοποθέτηση του ΚΙΝΑΛ για τον εκλογικό νόμο είναι θετική, αλλά εμείς δε θέλουμε να επιβάλλουμε κάτι. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πάγιο εκλογικό σύστημα, το οποίο να μην αλλάζει" πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

"Για το ότι με αυτοδύναμες κυβερνήσεις φαλίρισε η χώρα έχετε μεν δίκιο αλλά να ξεκινήσουμε από το 1974; Η χώρα τριπλασίασε ή τετραπλασίασε το ΑΕΠ της; Είχαμε λάθη και ατυχίες αλλά η Ελλάδα είναι μια πολύ πιο πλούσια χώρα από ότι το 1974. Άρα στις βασικές του παραμέτρους, το εκλογικό σύστημα δούλεψε. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι με την απλή αναλογική θα ήμασταν καλύτερα" υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αποκλείει τη συνεννόηση μετά τις εκλογές. "Αυτό που δε θέλει είναι να οδηγηθεί σε μια συνεννόηση κάτω από την ανάγκη να συμφωνήσει για να υπάρχει κυβέρνηση, σαν έναν γάμο από ένα πολύ κακό συνοικέσιο που δε θα πάει μπροστά. Το να καταφέρουμε να συνεννοηθούμε και να βρούμε σημεία συμφωνίας για να πάμε τον τόπο μπροστά, η Νέα Δημοκρατία θα το επιδιώξει και το έχει πει ξεκάθαρα ο αρχηγός της. Αλλά όχι από ανάγκη ή υπό πίεση".

Για το αν θα πρέπει να υπάρξει εξεταστική επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο του 2015, είπε: "Για τη ζημιά που είναι εστιασμένη σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν μπορούμε να πούμε ότι “δεν τρέχει τίποτα”, αν και δεν είμαι από αυτούς που είναι ενθουσιασμένοι από τις πολλές εξεταστικές επιτροπές"

Για την επανεμφάνιση του Κώστα Καραμανλή και για το αν διεκδικεί ουσιαστικότερο ρόλο τόνισε: "Ουσιαστικός ρόλος, υπό την έννοια ότι εκφράζει την παράδοση της παράταξης, ότι έχει κυβερνήσει, ότι η συμβουλή του μας είναι πάντα χρήσιμη, πάντα θα υπάρχει. Εάν μιλάμε για ρόλο στη διακυβέρνηση, νομίζω το έχει ξεκαθαρίσει και ο ίδιος, ότι δεν είναι κάτι το οποίο θα τον ενδιέφερε. Το ότι έχει τα ουσιαστικά προσόντα για να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα έχει, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν το επιθυμεί πολύ ο ίδιος, όσο γνωρίζω τον χαρακτήρα του".

"Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ένας πολύ καλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έκανε τη δουλειά του σωστά την κρίσιμη ώρα που χρειάστηκε, όταν γλίτωσε τη χώρα από τα βράχια που την πήγαιναν οι απόψεις Βαρουφάκη. Τα υπόλοιπα είναι θέμα εσωτερικής συζήτησης για το ποιον θα προτείνουμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η τελική απόφαση είναι του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη" κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση