GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά: Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε νέες περιπέτειες - ΒΙΝΤΕΟ

''Ωμό εκβιασμό'' χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά το δίλημμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδυναμία τ...

''Ωμό εκβιασμό'' χαρακτήρισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά το δίλημμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου .

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη,η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε «κρίσιμη και χρήσιμη» την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής.

Επίσης, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι δύναμη «σταθερότητας και ομαλότητας», ερωτηθείσα αν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας και υπογράμμισε ότι, «δε θα διακινδυνεύσουμε να βάλουμε τη χώρα σε αστάθεια».

Μάλιστα, επανέλαβε ότι είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα να μην πάει σε εκλογές το 2015, υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα που δίνει στην κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης, συμπληρώνοντας πως «έχουμε αποδείξει ότι εννοούμε την εθνική συναίνεση».

Κληθείσα να απαντήσει στο αν θα συνεργαζόταν με τη Νέα Δημοκρατία, επανέλαβε ότι «θα δούμε την ετυμηγορία του λαού» και κάλεσε όσους «ανησυχούν για την απλή αναλογική, να πουν την αλήθεια, ότι για να αλλάξει ο νόμος χρειάζονται 200 βουλευτές».

Σημείωσε ωστόσο ότι, «η αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αρκεί για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ή τη Συνταγματική αναθεώρηση και χαρακτήρισε «ωμό εκβιασμό» το «αυτοδυναμία ή εκλογές» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Προβληματίζομαι γιατί το 2012 η Νέα Δημοκρατία έριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου με 200 βουλευτές και πήγε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές» ανέφερε σχετικά και συμπλήρωσε πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δε δικαιούνται να μας κουνούν το δάχτυλο».

«Να ακούσουμε το λαό», επιμένει η Φώφη Γεννηματά όταν καλείται να απαντήσει στο τι θα κάνει το Κίνημα Αλλαγής από τις 8 Ιουλίου και μετά, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι, «δε θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες» και ξεκαθάρισε πως η παράταξή της θα στηρίξει τη συνταγματική αναθεώρηση, την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ως ισότιμη αντιπολιτευτική δύναμη.

Η μόνη περίπτωση συμμετοχής του Κινήματος Αλλαγής σε κυβέρνηση συνεργασίας θα ήταν αν σε αυτήν γινόταν προγραμματική συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το πρόγραμμα του κόμματος. Σε αυτό που επιμένει είναι «ισχυρή κυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία», κάτι όμως που όπως είπε, «οι ευρωεκλογές έδειξαν ότι ο λαός δεν το θέλει».

«Συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί δεν γινόμαστε», ξεκαθάρισε χαρακτηρίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής θα αποτελέσει «δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Επιτιθέμενη στον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε στην πρόθεσή του για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ενώ είπε πως έστρωσε αναχώματα για την ιδιωτικοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των δομών Υγείας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μαζί ψήφισαν την άρση προστασίας της α’ κατοικίας», είπε αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, σημειώνοντας πως «ο ένας είναι η παλιά συντήρηση, η original και ο άλλος η νέα».

«Τσίπρας και Μητσοτάκης καλύπτουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή», είπε κατηγορώντας τους ότι, «μετά το ’89 βρήκαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν την προοδευτική παράταξη».

«Το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τις ευθύνες του και τις πλήρωσε», είπε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι «έχουμε αδικηθεί, κανείς δε μιλά για τις ευθύνες της ΝΔ».

Ασκώντας κριτική στην Νέα Δημοκρατία, είπε πως «η ΝΔ λέει ότι οι φοροελαφρύνσεις θα λύσουν όλα τα προβλήματα» και διαφωνώντας τόνισε «το έκαναν το 2006 με τα γνωστά αποτελέσματα.

«Χρειάζεται αλλαγή του στόχου των πλεονασμάτων και του νόμου για το Υπερταμείο», είπε προτείνοντας λύση και συμπληρώνοντας ότι είναι απαραίτητα η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και τα κίνητρα πρόσληψης ανέργων.

Η Φώφη Γεννηματά επανάλαβε ότι, το Κίνημα Αλλαγής «δεν θα βάλει πλάτες σε αδιέξοδες πολιτικές» και ζήτησε «μεγαλύτερο ποσοστό για να είμαστε χρήσιμοι».

Τέλος, ερωτηθείσα αν μιλά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε πως «είμαστε στην ίδια παράταξη και μιλάμε όλοι μαζί».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση