GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ''παζάρι'' με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ - Ποιοι μένουν εκτός

Έντονο πολιτικό παρασκήνιο και πολλές εσωκομματικές διεργασίες συντέλεσαν στο να μένουν εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ η...

Έντονο πολιτικό παρασκήνιο και πολλές εσωκομματικές διεργασίες συντέλεσαν στο να μένουν εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ηχηρά ονόματα και πρόσωπα τα οποία μέχρι χθες θεωρούνταν δεδομένα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''τα ΝΕΑ'', χαρακτηριστική περίπτωση είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη στο οποίο δεν συμπεριέλαβαν τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργο Αδαμίδη καθώς υπήρξαν γκρίνια από τους νυν βουλευτές.

Επίσης, όπως όλα δείχνουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι υποψήφια η πρόεδρος του κόμματος ''Νέα Ελληνική Ορμή'' και υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, εν αντιθέσει με άλλα πρόσωπα της λαϊκής δεξιάς όπως τον Τέρενς Κουίκ, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, τον Βασίλη Κόκκαλη, και την Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Οι εκπλήξεις όμως δεν έλειψαν και στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, όπως αναφέρει η εφημερίδα ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ''. Στο ψηφοδέλτιο Ευβοίας, δεν θα συμμετέχει ο πρώην υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος . Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνομιλητές του σχολίαζαν πως ο πρώην βουλευτής δεν είχε καμία ένδειξη ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Στη Θεσπρωτία, εκτός του ψηφοδελτίου έμεινε ο πρώην υπουργός Αντώνης Μπέζας, αν και οι συντοπίτες του θεωρούσαν βέβαιη τη συμμετοχή του. Από τη λίστα της Ξάνθης απουσίαζε το όνομα του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Κοντού, ο οποίος είχε ζητήσει με επιστολή του από τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη να μην συμμετέχει για προσωπικούς λόγους στις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ''ΕΘΝΟΣ'' , στην απόφαση του Αλέξανδρου Κοντού να μην είναι υποψήφιος στην Ξάνθη συντέλεσε η παρουσία στο ''γαλάζιο'' ψηφοδέλτιο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Σαλτούρου.

Στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων δεν έλειψαν και τα ευτράπελα όπως στην περίπτωση της Νανάς Παλαιτσάκη, το όνομα της οποίας είχε δοθεί αρχικά στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια αφαιρέθηκε καθώς η ίδια δεν ήταν θετική, αν και της είχε γίνει πρόταση αλλά και οι υποψήφιοι της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη Νίκος Ταχιάος και Νιόβη Παυλίδου που ανακοίνωσαν μόνοι τους την συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια.

Πηγές :ΝΕΑ/ ΕΘΝΟΣ/ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση