GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μήνυμα του Οτσαλάν στους Κούρδους ψηφοφόρους: Μην πάτε να ψηφίσετε στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης

Ο φυλακισμένος, ιστορικός ηγέτης του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν κάλεσε τους υποστηρικτές ...

Ο φυλακισμένος, ιστορικός ηγέτης του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν κάλεσε τους υποστηρικτές του φιλοκουρδικού πολιτικού κόμματος να κρατήσουν ουδέτερη πολιτική στάση στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης που θα διεξαχθούν την Κυριακή, προτείνοντας να απέχουν από την ψηφοφορία, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolυ.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), κέρδισε τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το δημαρχείο όταν το αποτέλεσμα ακυρώθηκε τον Μάιο. Αυτή την Κυριακή 23 Ιουνίου θα τεθεί αντιμέτωπος εκ νέου με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο πρώην αρχηγός του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που βρίσκεται φυλακισμένος με κατηγορίες περί τρομοκρατίας, εξέφρασε αυτή την εβδομάδα τη στήριξή του στον Ιμάμογλου.

"Η προσέγγιση της δημοκρατικής συμμαχίας του HDP δεν θα πρέπει να είναι μέρος των σημερινών εκλογικών συζητήσεων. Η σημασία της δημοκρατικής συμμαχίας είναι ότι (...) επιμένει στην ουδέτερη στάση της", τόνισε ο Οτσαλάν, σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Αλί Κεμάν Οζκάν, που τον επισκέφτηκε σήμερα.

Υπό την αποκαλούμενη "δημοκρατική συμμαχία", το HDP ζήτησε από τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν υποψηφίους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δημοτικές εκλογές σε πόλεις στην δυτική Τουρκία, όπως στο παρελθόν στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα, όπου το φιλοκουρδικό κόμμα δεν είχε κατεβάσει δικούς του υποψηφίους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση