GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΛΚ και Σοσιαλιστές καταδικάζουν τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Τις κινήσεις της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ καταδικάζουν με γραπτές ανακοινώσεις τους, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκ...

Τις κινήσεις της Τουρκίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ καταδικάζουν με γραπτές ανακοινώσεις τους, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που συνεδρίασαν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Το ΕΛΚ σημειώνει στη δήλωση: “Θεωρούμε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη αποτελούν σοβαρή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας" και προσθέτει: “Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να παύσει αμέσως τις παράνομες ενέργειές της και να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου. Οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να βασίζονται στην πλήρη υποστήριξή μας και την αλληλεγγύη μας".

Από την πλευρά του, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα κατήγγειλε τις προσπάθειες της Τουρκίας να ξεκινήσει έρευνες φυσικού αερίου στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη. Οι πρωθυπουργοί, οι επίτροποι και οι ηγέτες της ομάδας του PES κάλεσαν, επίσης, την Τουρκία να υποστηρίξει τις σχέσεις καλής γειτονίας με τα γύρω κράτη και να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Κατά τη συνάντηση έγινε αλληλοενημέρωση για τις επαφές και τις προσπάθειες ενόψει των αποψινών αποφάσεων του Συμβουλίου, καθώς και συντονισμός για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας και των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση