GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bloomberg: Η αμερικανική κυβέρνηση επεξεργάζεται κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τους S-400

Τα μέτρα που επεξεργάζεται η Αμερικανική κυβέρνηση, για το θέμα της προμήθειας των S-400 από τη Ρωσία, θα πλήξουν την οικονομία της Τ...

Τα μέτρα που επεξεργάζεται η Αμερικανική κυβέρνηση, για το θέμα της προμήθειας των S-400 από τη Ρωσία, θα πλήξουν την οικονομία της Τουρκίας, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η πλέον αυστηρή από τις δέσμες κυρώσεων, που συζητιούνται μεταξύ αξιωματούχων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και των Υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών, θα παραλύσουν την ήδη προβληματική οικονομία, σύμφωνα με τρεις ενημερωμένες πηγές που ζήτησαν να τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Προς το παρόν, η ιδέα που συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις είναι να στοχοποιηθούν πολλές επιχειρήσεις της πολύ σημαντικής αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας μέσω του νόμου CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act), ο οποίος ενεργοποιείται εναντίον φορέων που έχουν δοσοληψίες με τη Ρωσία. Κυρώσεις αυτού του είδους θα αποκόψουν τις επιχειρήσεις από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, καθιστώντας αδύνατη την αγορά αμερικανικών εξαρτημάτων και την πώληση των προϊόντων τους. Η τουρκική λίρα υποχώρησε σήμερα 1,5%, μόλις έγινε γνωστή η είδηση. Οι συζητήσεις στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης καταδεικνύουν το βαθμό στον οποίο έχουν επιδεινωθεί οι σχέσεις των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση