GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την απαλλαγή των κατηγορουμένων για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα από την προμήθεια των Chinook αποφάσισε το Εφετείο

Της Άννας Κανδύλη Την απαλλαγή και των τεσσάρων κατηγορουμένων για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέ...

Της Άννας Κανδύλη

Την απαλλαγή και των τεσσάρων κατηγορουμένων για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (Α/Ω) από την προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Υιοθετώντας πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, οι δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψαν στοιχεία για τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, τον στενό του συνεργάτη στην εταιρεία SONAK που είχε αναλάβει την εκτέλεση του έργου Ηλία Αρκουμανέα, τον πρώην Γενικο Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σμπώκο καθώς και για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα.

Τα αδικήματα που τους είχαν αποδοθεί ήταν κατά περίπτωση της απιστίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα αυτό.

Η υπόθεση αφορούσε την σύμβαση που υπεγράφη το 1998 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλο στο Εθνικής Άμυνας και από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε προκύψει πως τα Α/Ω ύψους 40,5 εκ. δολαρίων δεν πραγματοποιήθηκαν. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση ήταν το Ελληνικό Δημόσιο να υποστεί ζημία που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ.

Ωστόσο το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν προέκυψαν στοιχεία αξιόποινων πράξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση