GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέες ημερομηνίες στο “τραπέζι” για τη διεξαγωγή του debate

Νέες, συγκεκριμένες, ημερομηνίες φαίνεται πως βρίσκονται πλέον στο “τραπέζι” για τη διεξαγωγή του debate των πολιτικών αρχηγών, ενόψε...

Νέες, συγκεκριμένες, ημερομηνίες φαίνεται πως βρίσκονται πλέον στο “τραπέζι” για τη διεξαγωγή του debate των πολιτικών αρχηγών, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου.

Σε άτυπη ενημέρωση, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι ζήτησε την αλλαγή της ημερομηνίας που αρχικά είχε οριστεί, λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες και απευθύνει κάλεσμα στα υπόλοιπα κόμματα να αποδεχτούν ως ημερομηνία διεξαγωγής του debate είτε την 27η είτε την 28η Ιουνίου (ημερομηνίες κατά τις οποίες σύμφωνα με την Κουμουνδούρου δήλωσε διαθεσιμότητα η ΝΔ, μετά την εμπλοκή με την ημερομηνία που είχε αρχικά οριστεί) ώστε να μην ακυρωθεί η “τηλεμαχία”.

“Με δεδομένη την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής το βράδυ της 30ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες, ενημερώσαμε όλα τα κόμματα για την ανάγκη αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών, δηλώνοντας εξαρχής ότι από την πλευρά μας είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία” επισημαίνεται από πηγές της Κουμουνδούρου και διευκρινίζεται ότι "η ΝΔ δήλωσε διαθεσιμότητα για δύο ημερομηνίες, την 27η και 28η Ιουνίου. Από την πλευρά μας δηλώσαμε προφανώς διαθέσιμοι και για τις δυο”.

Καταλήγοντας σημειώνουν: “Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να αποδεχτούν μία από τις δύο αυτές ημερομηνίες, ώστε να μην ακυρωθεί το χρήσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση και την ενημέρωση του ελληνικού λαού debate, πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου”.

Στο ζήτημα είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, λέγοντας πως, ούτως ή άλλως, έτσι όπως πάει να γίνει αυτό το debate, “παράλληλοι μονόλογοι θα είναι, οπότε μπορεί να βγω με Skype απ' τις Βρυξέλλες”, ενώ απέδωσε ευθύνες στον κ. Μητσοτάκη για τον “χαρακτήρα” του debate.

Απαντώντας, κύκλοι της Πειραιώς σημείωναν: “Κατά τα λοιπά οι σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιθυμούν τους παράλληλους μονολόγους, ενώ εκείνος τάχα τον διάλογο είναι δηλωτικές της αδιόρθωτης αλαζονείας του. Πόσο μάλλον όταν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να βρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που ουδόλως προκάλεσαν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση