Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Καθυστερούν τα ενημερωτικά σημειώματα με τον επανυπολογισμό των συντάξεων

Share it:
Τα ενημερωτικά σημειώματα στα οποία θα αποτυπώνεται ποιο είναι το ποσό που λαμβάνουν μετά τον επανυπολογισμό και τα ποσά που παρακρατούνται ή τις διαδικασίες και τις παραμέτρους που ελήφθησαν υπόψη περιμένουν ακόμα οι συνταξιούχοι.
Όπως υποστηρίζει στο enikonomia.gr, ο γενικός γραμματέας της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος, Πέτρος Βογιατζής "έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις τόσο στον ΕΦΚΑ όσο και το υπουργείο Εργασίας ζητώντας ενημέρωση και η απάντηση που λαμβάνουμε είναι ότι επειδή αλλάζει το ηλεκτρονικό σύστημα και θα εκσυγχρονιστεί, είναι κλειστό το σύστημα και καθυστερεί η έκδοση των σημειωμάτων".
Ο ίδιος θεωρεί ωστόσο ότι "ο πραγματικός λόγος της καθυστέρησης είναι ότι λόγω του επανυπολογισμού που έγινε μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, δεν θέλουν ίσως οι αρμόδιοι να δουν τι έγινε με τις συντάξεις τους οι συνταξιούχοι και ειδικά τώρα που πάμε και για εκλογές".
Ο κ. Βογιατζής εκτιμά ότι "για τουλάχιστον 2-3 μήνες δεν πρόκειται να γίνει κάτι και πως το θέμα θα λυθεί μετά τις εκλογές". Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει και στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος έχει πει ότι πρέπει να δοθούν τα ενημερωτικά σημειώματα, ενώ τονίζει ότι υπήρχαν σκέψεις για να προχωρήσουν και σε αγωγές, όμως, όπως λέει "δεν θέλουμε να βάλουμε τον κόσμο σε ταλαιπωρία να τρέχει στα σωματεία του και να καταθέτει αγωγές, οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου".
Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2019 έχει "κλειδώσει" το σύστημα έκδοσης ενημερωτικών με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ και κανείς παλιός συνταξιούχος δεν γνωρίζει πώς επανυπολογίστηκε με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου η σύνταξή του, ποια είναι η εθνική και ποια η ανταποδοτική σύνταξη που αναλογεί και ποια είναι η περιβόητη προσωπική διαφορά.
Πολλές είναι οι αιτήσεις που υποβάλλουν στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ συνταξιούχοι οι οποίοι ζητούν να εκδοθεί εκτελεστή διοικητική πράξη σχετικά με τον επανυπολογισμό της κύριας σύνταξής τους.
Σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ αναφέρει ως απάντηση ότι η εν λόγω αξίωση των συνταξιούχων "δεν παράγει επιτακτική υποχρέωση των διοικητικών οργάνων να εκδώσουν διοικητική πράξη συγκεκριμένου περιεχομένου όσον αφορά στον επανυλπογισμό των συντάξεων"
Όπως αναφέρει ο ΕΦΚΑ, «ο επανυπολογισμός σε όλα τα στάδια για κάθε ασφαλισμένο διενεργείται και αποτυπώνεται στο οικείο πληροφοριακό σύστημα. Στην περιγραφή της διαδικασίας δεν συμπεριλαμβάνεται η έκδοση εκτελεστής διοικητικής πράξης από ασφαλιστικά όργανα, εάν δε ο νομοθέτης ήθελε να ισχύει αυτή η διαδικασία, θα το όριζε ρητά».
Από τον ΕΦΚΑ όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, δεν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα ως προς την καθυστέρηση ή κάποια προσπάθεια απόκρυψης των ενημερωτικών σημειωμάτων, αλλά αποδίδουν την καθυστέρηση στην αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος.
Share it:
Reactions:

Οικονομία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο-γροθιά στη συνείδησή μας! ΠΑΙΔΙΑ χωρίς τετράδια, χωρίς φαγητό, χωρίς φάρμακα...

Μάρω Μπουρδάκου   ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...ΣΚΗΝΕΣ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ... ΟΥΓΚΑΝΤΑ..., ένα σχολείο ..600 παι...