GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού οφείλονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών - Τι λένε επιστήμονες στο enikos.gr

Προβληματισμό προκάλεσε στους επιστήμονες τα συνεχιζόμενα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τις τελευταίες δέκα ημέρες με κύρια χαρακ...

Προβληματισμό προκάλεσε στους επιστήμονες τα συνεχιζόμενα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τις τελευταίες δέκα ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις ξαφνικές και ισχυρές καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις και τους κεραυνούς, τα οποία αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Όπως εξηγεί στο enikos.gr o διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, «είχαμε μία περίοδο γενικευμένης αστάθειας όπου για 13 μέρες συνεχίζονται τα φαινόμενα αυτά. Είναι πολλές οι μέρες με συνεχόμενη διάρκεια αν και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κύριο χαρακτηριστικό του Ιουνίου είναι η αστάθεια».

«Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι και πέρυσι είχαμε δύο καιρικά φαινόμενα, τον ''Μίνωα'' και τη ''Νεφέλη'', που θεωρήθηκαν πολύ σημαντικά για την εποχή», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Λαγουβάρδος εκτίμησε ότι «τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο ενώ άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το σαββατοκύριακο όπου θα παρατηρηθούν υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 39-40 στη Θεσσαλία, Δυτική Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία και στην Αττική να φτάνει τους 37 βαθμούς. Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση