GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεγέννησαν μετανάστρια σε βεράντα σπιτιού - Τι δήλωσε η ιδιοκτήτρια του "υπαίθριου μαιευτηρίου"- ΦΩΤΟ

Ένα υγιέστατο αγοράκι γέννησε στην βεράντα ενός σπιτιού μία γυναίκα από το Καμερούν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα aegeanews.gr, η ετοιμόγεν...

Ένα υγιέστατο αγοράκι γέννησε στην βεράντα ενός σπιτιού μία γυναίκα από το Καμερούν.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα aegeanews.gr, η ετοιμόγεννη γυναίκα είχε μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες από το hot spot Σάμου στο hot spot Κω, και το πρωί του Σαββάτου πήγε στο Αεροδρόμιο Ιπποκράτης συνοδευόμενη από μία φίλη της, με σκοπό να ταξιδέψουν στην Αθήνα.
Βλέποντας ότι αυτό ήταν αδύνατον, η ετοιμόγεννη σταμάτησε στο παρακείμενο σούπερ μάρκετ για να φορτίσει το κινητό της τηλέφωνο και να επιστρέψει στο hot spot. Περιμένοντας έξω στην αυλή, την πήρε ο ύπνος.


Βλέποντας την κάτοικος της περιοχής (η κ. Καλοτίνα Διακοδημητρίου) την κάλεσε να έρθει δίπλα στο σπίτι της να ξεκουραστεί και να την προσφέρει ένα ποτήρι νερό.
Με το που έφτασαν στην αυλή του σπιτιού την έπιασαν οι πόνοι. Οι άνθρωποι του σπιτιού τα έχασαν. Πάνω στον πανικό τους πρόλαβαν να ειδοποιήσουν ασθενοφόρο αλλά και μία συνταξιούχο μαία κάτοικο της περιοχής (την κ. Ιφιγένεια Αλαβέρα).


Η συνταξιούχος μαία κ. Αλαβέρα έτρεξε και πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα που είχε ήδη γεννήσει πάνω σε μια ξαπλώστρα στην βεράντα του σπιτιού.
Η κ. Αλαβέρα έκοψε τον ομφάλιο λώρο με αποστειρωμένο ψαλίδι και γάζες που έφερε μαζί του το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Βρέφος και μαμά διακομίστηκαν με το ασθενοφόρο στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Κω.


Το αγοράκι και η μητέρα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Κω ενώ την Τρίτη αναμένεται να λάβουν εξιτήριο.
«Σοκαριστήκαμε, είδαμε στην ξαπλώστρα μία ετοιμόγεννη γυναίκα να ουρλιάζει. Ξαφνικά βλέπουμε το βρέφος να βγαίνει. Μόλις το κράτησα στα χέρια μου ένιωσα τόση χαρά, είναι ένα πάρα πολύ γλυκό μωρό», δήλωσε  η ιδιοκτήτρια του σπιτιού , η βεράντα του οποίου μετατράπηκε σε υπαίθριο μαιευτήριο.
Ωστόσο, η κ. Διακοδημητρίου υπογράμμισε ότι το Κέντρο Υγείας του νησιού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στελέχωσης καθώς υπάρχει μόνο ένας γιατρός τις καθημερινές που εξυπηρετεί όλα τα περιστατικά.
Πηγή: aegeanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση