GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη νίκη της Κίνας! Η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) υπό την ηγεσία ενός κομουνιστή!

Ο Qu Dongyu Γενικός Διευθυντής της Fao! Γ ια πρώτη φορά στην...

Ο Qu Dongyu Γενικός Διευθυντής της Fao!
Για πρώτη φορά στην...
ιστορία του ΟΗΕ ένα στέλεχος κομουνιστικής χώρας αναλαμβάνει την ηγεσία της Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, ίσως του σημαντικότερου τομέα του ΟΗΕ!
Ο Qu Dongyu συνέτριψε τη Γαλλίδα αντίπαλό του Catherine Geslain-Lanéelle, υποψηφιότητα που στήριζαν όλες οι Νατοϊκές δυτικές δυνάμεις και πρόταση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων - EFSA (της οποίας ηγήθηκε 2006 - 2013), με 108 ψήφους.
Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, η Γαλλίδα Catherine Geslain-Lanéelle έλαβε 71 κι ο Γεωργιανός Davit Kirvalidze 12 ψήφους. Η ψηφοφορία ήταν μυστική και μόνον μία χώρα έκανε αποχή.
Ο Qu Dongyu, 55 ετών, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας της Κίνας, Βιολόγος, που θα έχει την ηγεσία αυτού του κρίσιμου Οργανισμού μέχρι το 2023, τόνισε:  "Είναι μια ιστορική ημερομηνία η σημερινή".
Σίγουρα μια ιστορική ημερομηνία κι όχι γιατί πρόκειται για μοναδική περίπτωση στην ιστορία του ΟΗΕ, αλλά κυρίως γιατί πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της Κίνας εναντίον της Ευρωπαίκής Ένωσης και των ΗΠΑ που κατείχαν διαχρονικά τον έλεγχο αυτού του τομέα.
Πηγή: Σίβυλλα

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση