GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Handelsblatt: Οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι θα υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμαν...

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι θα υπάρξει πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

H προοπτική νίκης της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί σε ράλι το Χρηματιστήριο της Αθήνας, ενώ μεγάλη είναι και η ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα, σημειώνει η εφημερίδα.

Τη Δευτέρα, προσθέτει, αυξήθηκαν περαιτέρω οι μετοχές στο Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να φθάνει σε υψηλό επίπεδο 12 μηνών, στις 835 μονάδες. Μόνο στις πέντε προηγούμενες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου, ο δείκτης 42 μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξήθηκε 13,4%, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση τεσσάρων ετών.

Και τα ελληνικά ομόλογα, αναφέρει η Handelsblatt, έχουν τώρα μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ, με την απόδοση των 10ετών τίτλων να υποχωρεί για πρώτη φορά κάτω από το 3% την Παρασκευή και να διαμορφώνεται τη Δευτέρα στο 2,8%.

Για πρώτη φορά, επίσης, το επασφάλιστρο κινδύνου ελληνικών ομολόγων είναι μικρότερο από αυτό των ιταλικών. «Φαίνεται να έχουν έρθει τα πάνω κάτω στον κόσμο: Η Ιταλία συνεισέφερε πολλά δισ. ευρώ στην Ελλάδα από το 2010-18 για τη σωτηρία της», σημειώνει η εφημερίδα. Τώρα, φαίνεται να έχει γίνει η ίδια η Ιταλία προβληματική περίπτωση. Η απόδοση των 5ετών ομολόγων της αυξήθηκε στο 1,85%, ενώ των αντίστοιχων ελληνικών μειώθηκε στο 1,64%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση