GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Handelsblatt: Ο Τίμερμανς φέρεται να είναι ο διάδοχος του Γιούνκερ - Για ποια θέση προαλείφεται ο Βέμπερ

«Στον σκληρό αγώνα για τις σημαντικότερες θέσεις της ΕΕ, αναδύεται μια λύση», αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsbl...

«Στον σκληρό αγώνα για τις σημαντικότερες θέσεις της ΕΕ, αναδύεται μια λύση», αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

To δημοσίευμα επικαλείται πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες ο Ολλανδός σοσιαλδημοκράτης Φρανς Τίμερμανς αναμένεται να είναι ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Χριστιανοκοινωνιστής Μάνφρεντ Βέμπερ ο επόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Αλλά η λύση αυτή δεν έχει ακόμη κλειδώσει», τονίζουν διπλωμάτες και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Μιλώντας σήμερα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας για μια πιθανή λύση με τους Βέμπερ και Τίμερμανς, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι «εν πάση περιπτώσει, οι δύο κορυφαίοι υποψήφιοι αποτελούν μέρος της λύσης και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Με την επιλογή αυτή αποφεύγεται μια ενδεχόμενη σύγκρουση με το Κοινοβούλιο, γράφει η γερμανική εφημερίδα .Ο επικεφαλής της Πράσινης Ευρώπης, Ράινχαρντ Μπατικόφερ, εμφανίστηκε ικανοποιημένος με αυτές τις σκέψεις. «Εάν αυτό συμβεί πραγματικά και ο Φρανς Τίμερμανς εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής και ο Μάνφρεντ Βέμπερ πρόεδρος του Κοινοβουλίου, συνιστά από την πλευρά μου μια καλή λύση», δήλωσε ο Μπατικόφερ στις εφημερίδες του ομίλου Funke Media.

Ο επικεφαλής του SPD στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γιενς Γκέιερ δήλωσε επίσης στο Γερμανικό Πρακτορείο: «Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η βασική αρχή των «κορυφαίων υποψηφίων» γίνεται πλέον σαφώς αποδεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση