GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι δύο κατευθύνσεις για την προκαταρκτική εξέταση για την Novartis

της Άννας Κανδύλη Προς δύο κατευθύνσεις κινείται η προκαταρκτική εξέταση με επίκεντρο την υπόθεση της Novartis που διενεργείται από τ...

της Άννας Κανδύλη

Προς δύο κατευθύνσεις κινείται η προκαταρκτική εξέταση με επίκεντρο την υπόθεση της Novartis που διενεργείται από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα.

Αφενός διερευνώνται οι καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου κ. Αγγελή, αφετέρου αυτές της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Αφορμή για την παραγγελία διπλής έρευνας που έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ήταν στην πρώτη περιπτωση η αναφορά που είχε καταθέσει ο κ. Αγγελής ο οποίος επί τρεις μήνες είχε την εποπτεία της εισαγγελίας Διαφθοράς, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της Novartis.

Αφορμή για τη δεύτερη, ήταν εκείνη που λίγες ημέρες πριν από την υποβολή της δεύτερης αναφοράς του κ. Αγγελή και συγκεκριμένα περί τα τέλη Ιανουαρίου κατέθεσε η Ελένη Τουλουπάκη.

Η εισαγγελέας στη δική της αναφορά κατήγγειλε μια σειρά από πειθαρχικές και ποινικές παραβάσεις που φέρονται να έγιναν την περίοδο κατά την οποία είχε την εποπτεία ο κ. Αγγελής. Μεταξύ άλλων, σε αυτή την αναφορά η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει ότι ο κ. Αγγελής σε χρόνο που δεν ήταν η ίδια στο γραφείο της μετέβη στην εισαγγελία Διαφθοράς και αντέγραψε σε στικάκι από υπολογιστή όλο το αρχείο με τις εκκρεμείς υποθέσεις, γεγονός που σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν ενέπιπτε στα καθήκοντά του ως εποπτεύοντος.

Κατόπιν αυτών ο κ. Δασούλας αναμένεται να καλέσει όλα τα πρόσωπα που κατονομάζονται στις αναφορές των συναδέλφων του, προκειμένου σύμφωνα και με την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου να διαπιστώσει εάν έχουν διαπραχθεί και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα τυχόν αξιόποινες πράξεις, όπως η απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και η παραβίαση μυστικότητας της ανάκρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση