GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Μαρκουλάκης για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ: Γράμμα σ’ έναν φίλο

Με μία ανάρτηση στο Facebook, που έχει τίτλο “Γράμμα σ’ έναν φίλο”, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εξηγεί γιατί αποδέχθηκε την πρόταση τη...

Με μία ανάρτηση στο Facebook, που έχει τίτλο “Γράμμα σ’ έναν φίλο”, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εξηγεί γιατί αποδέχθηκε την πρόταση της ΝΔ να συμμετάσχει στην τελευταία και μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της “γαλάζιας” παράταξης στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Όπως αναφέρει ο δημοφιλής ηθοποιός, το μεσημέρι της 7ης Ιουλίου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και στη συνέχεια θα μεταβεί στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Όταν θα κάνω την πρόβα μου, σημειώνει, “θα έχουμε, ελπίζω, τελειώσει μ’ αυτό το αποτυχημένο πείραμα - το τελευταίο γέννημα της κρίσης. Αλλά αυτό, πίστεψέ με, δεν φτάνει. Σ’ αυτές τις εκλογές θα κριθεί, στην ουσία, αν θα έχουμε μια νέα, αυτοδύναμη κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρό πρωθυπουργό, που θα μπορεί, ανεμπόδιστος από αναγκαστικούς συμβιβασμούς, να εφαρμόσει το πρόγραμμά του”.

Ο ηθοποιός εκφράζει την πίστη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί, μεταξύ άλλων “ο λόγος και οι πράξεις του έδειξαν πως έχει πράγματι, την δύναμη και την αποφασιστικότητα να αλλάξει, πρώτα το κόμμα του και μετά τη χώρα. Και μπορεί να εκφράσει, και να ενώσει ένα ευρύτερο τμήμα της κοινωνίας”. “Κι αν το πρόβλημά σου είναι πως δεν τον βρίσκεις αρκετά ‘χαρισματικό’ επικοινωνιακά, έχω να σου πω πως αυτό ακριβώς με ευχαριστεί ιδιαιτέρως. Φτάνει πλέον με τους ‘χαρισματικούς’ -η λέξη έχει χάσει πια το νόημά της-, φτάνει με το πρότυπο του ηγέτη που έχουμε σ’ αυτή τη χώρα και μας εβλαψε τόσο”, αναφέρει για να προσθέσει: “Ο Κυριάκος είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή στην παρούσα συγκυρία, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Αλλά πιστεύω πως έχει τις ικανότητες και την ευκαιρία, αν επιδείξει τόλμη, να είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός, και το εύχομαι, προς το καλό και την ευημερία όλων μας, ανεξαρτήτως κομμάτων. Και πως μπορεί πραγματικά να αλλάξει τη χώρα”.

Και όπως εξηγεί στο “Γράμμα σ’ έναν φίλο”: “Κι όμως, τα χρόνια πέρασαν κι αυτά που πίστευα έχουν βρει, σε μια σπάνια συγκυρία, ένα πρόσωπο να εκφραστούν, αρχηγό σε κόμμα εξουσίας. Δεν ταυτίζομαι σε όλα με τη ΝΔ - έτσι κι αλλιώς σε κάθε μεγάλο κόμμα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ιδέες. Δεν χρειάζεται όμως να ταυτίζεσαι, χρειάζεται απλώς να επιλέξεις, αφού σκεφτείς ψύχραιμα, την καλύτερη δυνατή λύση. Γιατί αυτό που, στην ουσία, θα κριθεί σ’ αυτές τις εκλογές είναι το αν θα μπορέσουμε, κάποια στιγμή σύντομα, όλοι μας, ό,τι κι αν ψηφίσαμε, να αφεθούμε επιτέλους απερίσπαστοι σε ό,τι αγαπάμε κι έχουμε επιλέξει, να πάρουμε σιγά-σιγά πίσω τις ζωές μας, που μας τις έκλεψαν η κρίση και ο διχασμός, και να αισθανθούμε πολίτες μιας κανονικής χώρας για την οποία θα είμαστε υπερήφανοι. Αυτό προσδοκώ. Γι’ αυτό αποδέχτηκα. Ελπίζω να σε κάλυψα”.

Στο υστερόγραφο, ο δημοφιλής ηθοποιός απαντά και σε όσους θα επιμείνουν ότι έχει να κερδίσει κάτι απ’ αυτή την επιλογή του να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ: “Μην σε στεναχωρήσουν όσα πιθανόν ακούσεις για μένα. Οι άνθρωποι σπανίως έχουμε τη διαύγεια να ακούσουμε κάποιον με τον οποίον διαφωνούμε, χωρίς να κρίνουμε εξ’ ιδίων ή να κάνουμε δίκη προθέσεων. Αν σου πούνε ‘είχε πει, δεν θα μπει στην πολιτική’, πες τους ‘δεν μπαίνει, η τελευταία θέση στο Επικρατείας είναι, λέμε, μη εκλόγιμη’. Κι αν επιμείνουν ‘ε, δεν μπορεί, κάτι έχει να κερδίσει!’ πες τους, ‘ναι, φυσικά: τη βαθιά ικανοποίηση ότι στηρίζει αυτό που πιστεύει’”.

Δείτε εδώ όλη την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση