GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοντιάδης: Καταχρηστική με πελατειακά και ψηφοθηρικά χαρακτηριστικά η κατάθεση τροπολογιών

«Καταχρηστική με πελατειακά και ψηφοθηρικά χαρακτηριστικά», υποστήριξε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ξενοφών Κοντιάδης ότι είναι η κα...

«Καταχρηστική με πελατειακά και ψηφοθηρικά χαρακτηριστικά», υποστήριξε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ξενοφών Κοντιάδης ότι είναι η κατάθεση υπουργικών και βουλευτικών τροπολογιών τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή.
Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο κ. Κοντιάδης τόνισε ότι «παρά την εξαγγελθείσα διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών την ερχόμενη Δευτέρα, προωθούνται με διαδικασίες επείγοντος χαρακτήρα η συζήτηση και η ψήφιση των νομοσχεδίων στα οποία περιλαμβάνεται σειρά τροπολογιών με πελατειακά και ψηφοθηρικά χαρακτηριστικά. Γυρίζουμε πολλά χρόνια πίσω, σε μία εποχή παλαιοκομματική που λίγο πριν τις εκλογές γίνονταν διορισμοί, μεταθέσεις, τροπολογίες, ρυθμίσεις με φωτογραφικό περιεχόμενο για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα και να αλιεύσουν ψήφους».
«Έχουμε μία καταχρηστική κατάθεση είτε υπουργικών είτε βουλευτικών τροπολογιών λίγα 24 ωρα πριν τη διάλυση της Βουλής και αυτό προσβάλει βάναυσα την αρχή της αξιοκρατίας, την αρχή του κράτους δικαίου και τη νοημοσύνη των πολιτών που βλέπουν συγκεκριμένα πρόσωπα να εξυπηρετούνται με διορισμούς ή μεταθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως επισήμανε ο κ. Κοντιάδης, «σημαντικά νομοσχέδια περνούν με κατεπείγοντα τρόπο, χωρίς να υπάρχει λόγος. Θέματα όπως ο Κώδικας που θα έπρεπε να αφιερωθεί περισσότερος χρόνος, βλέπουμε την αντιπολίτευση να αποχωρεί από τη συζήτηση επειδή οι διαδικασίες γίνονται με εξαιρετική ταχύτητα, χωρίς συζήτηση και με παρείσφρηση άσχετων διατάξεων παρότι το Σύνταγμα το απαγορεύει ρητά».
Επίσης, εκτίμησε ότι «αυτές οι ενέργειες, να τρέξουμε λίγα 24ωρα πριν τη διάλυση της Βουλής να λύσουμε θέματα δείχνει μία προχειρότητα και μία ιδιοτέλεια που προκύπτει όχι μόνο με τους διορισμούς της τελευταίας στιγμής προσώπων ή με τις μεταθέσεις αλλά και με τις τροπολογίες. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα τοπίο το οποίο μας γυρνά πολλά χρόνια πίσω, σε πολιτικάντικες αντιλήψεις και πελατειακή και παλαιοκομματική αντίληψη, την οποία όχι μόνο το Σύνταγμα καταδικάζει αλλά και ο κοινός νους».
«Θα έπρεπε είτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ρητά είτε τα δικαστήρια ρητά να έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και την παρείσφρηση άσχετων διατάξεων αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν την ποιότητα της νομοθεσίας», κατέληξε ο κ. Κοντιάδης.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση