GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δραγασάκης: Γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια να εμφανιστεί μια εικόνα πώς ό,τι κι αν γίνεται σήμερα είναι προεκλογικό ρουσφέτι

"Υπάρχουν υπερβολικές υπερβολές αυτή την περίοδο. Είναι ένας φορέας που μας ενδιαφέρει η Κομισιόν, εμείς αξιολογούμε την έκθεση ότι ...

"Υπάρχουν υπερβολικές υπερβολές αυτή την περίοδο. Είναι ένας φορέας που μας ενδιαφέρει η Κομισιόν, εμείς αξιολογούμε την έκθεση ότι είναι αναμενόμενη. Δηλαδή οπωσδήποτε οι εκθέσεις αυτές πρέπει να κάνουν επισημάνσεις 'πρόσεχε τα βήματά σου'. Η συγκεκριμένη έκθεση ξέρουμε ότι υπήρξαν διαβήματα να είναι διαφορετική, τελικά είναι αυτή που έχουμε, και η έκθεση αυτή έχει πληροφορίες" δήλωσε σχετικά με την έκθεση της Κομισιόν, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Για πρώτη φορά λέει η έκθεση ότι ως κεντρική διοίκηση έχουμε 24 δισ. απόθεμα και ως γενική κυβέρνηση 34 δισ. απόθεμα, είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος έχει γεμάτα ταμεία για να αμυνθεί έναντι εξωτερικών κινδύνων. Τα μέτρα η έκθεση λέει ότι δεν ισχύουν αυτά που έλεγαν για προεκλογικά μέτρα. Η 13η σύνταξη θεωρείται μόνιμο μέτρο και αναφέρεται ρητά στην έκθεση και σε ότι αφορά τα άλλα μέτρα έχουμε ταύτιση εκτιμήσεων με το υπουργείο Οικονομικών πλην ενός μέτρου. Ένα σημείο που υπάρχει διαφωνία, υπήρχε και υπάρχει διαφορετική εκτίμηση για τα αποτελέσματα των 120 δόσεων, εμείς εκτιμούμε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη εισροή εσόδων, η Κομισιόν και πριν και μετά διαφωνούσε λέγοντας ότι κάποιοι που πληρώνουν τώρα θα σταματήσουν. Αυτό θα το δούμε όπως λέει και η έκθεση το φθινόπωρο" τόνισε.
"Δεν δέχομαι τον όρο προεκλογικές παροχές. Για να πάρουμε κάποια από τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν κάποια στη ΔΕΘ και κάποια τον Μάιο, γιατί; Γιατί 24 Απριλίου η Eurostat ανακοίνωσε τα οριστικά στοιχεία σε ότι αφορά το πλεόνασμα. Δεν μπορούσαν να ανακοινωθούν μέτρα με δημοσιονομική επίπτωση αν δεν είχαμε αυτόν τον αριθμό. Ήμασταν έτοιμοι μόλις ανακοινώθηκε αυτός ο αριθμός μετά από δύο συσκέψεις και αποφασίσαμε. Κατανοώ ότι η χρονική σύμπτωση επιτρέπει να καλλιεργηθεί αυτή η άποψη" ανέφερε.
Για το αποτέλεσμα τον εκλογών δήλωσε ότι "Υπήρξε ένας αιφνιδιασμός. Η δική μου εκτίμηση είναι η εξής ήταν ένα αποτέλεσμα που αιφνιδίασε αρνητικά, διότι είχαν διαμορφωθεί θετικότερες προσδοκίες. Όμως, αυτό το αποτέλεσμα αυτό δεν το θεωρώ ευκαταφρόνητο, γιατί επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη που είτε κυβερνά είτε διεκδικεί να κυβερνά. Σήμερα κυβερνά, κάποια στιγμή κι όταν πάψει να κυβερνά θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Ήταν μια δύσκολη τετραετία. Όταν με ρωτήσουν οι άνθρωποι, πρώτα θα πω γιατί είμαι περήφανος και μετά θα μιλήσω για ευθύνες, για ήττες, για αδυναμίες, διότι στην πολιτική κάνεις κάποια πράγματα αν τα θεωρείς σωστά ανεξάρτητα από το αν ο κόσμος το αναγνωρίσει ή όχι. Θεωρώ ότι έγιναν μερικά πράγματα στη χώρα μας αυτά τα δύσκολα χρόνια που έχουν ιστορική διάσταση. Σεβαστή η αντίθετη άποψη. Για εμένα ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια είναι μια εθνική κατάκτηση".
"Εγώ είμαι πολιτικός αλλά και πρακτικός άνθρωπος. Εγώ πρέπει να κάνω και απολογισμό και προς τον εαυτό μου και προς τους ψηφοφόρους μου και προς την κοινωνία, λέω ότι υπάρχουν πράγματα για τα οποία είμαι περήφανος, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, δημιουργήσαμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης προς την Ευρώπη, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για ανάκαμψη. Υπάρχουν και πράγματα για τα οποία δεν είμαι περήφανος δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε το κράτος στο βαθμό που θα θέλαμε, δεν μπορέσαμε να υπερασπιστούμε τη διαφορετικότητά μας, κάναμε πράγματα που έλεγε ο κόσμος και εσείς τα ίδια κάνετε. Γι'αυτό χτίζουμε το πρόγραμμα της νέας τετραετίας., πιστεύω ότι η κοινωνία θα αξιολογήσει ότι δεν υπάρχει άλλη δύναμη που μπορεί να αλλάξει αυτό το κράτος" υπογράμμισε.
"Είμαι αισιόδοξος με την έννοια ότι το έργο που κάναμε μπορώ να το υπερασπιστώ σε ότι αφορά τη γενική του κατεύθυνση, δεύτερον υπάρχουν αδυναμίες που είτε οφείλονται σε δικές μας αδυναμίες και απειρίες είτε πρόκειται για τη φύση των προβλημάτων, κληρονομημένα προβλήματα δεκαετιών και τρίτον έχουμε ένα σχέδιο για το μέλλον το οποίο είναι καλό" πρόσθεσε.
"Έχουμε δύο παιχνίδια, υπήρξε η μάχη των ευρωεκλογών που έδωσε τα μηνύματά της, τα οποία είναι προς μελέτη. Η ΝΔ έχει το γκολ από τα αποδυτήρια που είναι η λεγόμενη παράσταση νίκης. Αυτό που υπονοούν είναι ότι ένας κόσμος πάει πάντα με τον νικητή. Ο κόσμος αυτός δεν είναι τόσο πολύς όσο παλιά στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει χώρος εύκολα για ρουσφέτι, όπως παλιά, δεν λέω ότι δεν θα γίνονται. Αλλά αυτό το μέγεθος, υπάρχει το αναγνωρίζω, δεν είναι καθοριστικό. Θα δώσουμε έναν ωραίο αγώνα, είμαστε οι περισσότεροι άνθρωποι που δίναμε μια ζωή αγώνες χωρίς να προσδοκούμε την άμεση επιβράβευση. Αυτή τη φορά έχουμε την πολυτέλεια να ξεκινάμε από το 24% και όχι από το 4%, όπως κάποτε" τόνισε.
"Πέτυχε η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ στο πρώτο μέρος, ο επίλογος δεν ήταν καλός" είπε αναφορικά με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
"Πρόκειται για μια συνειδητή προσπάθεια να εμφανιστεί μια εικόνα πώς ό,τι κι αν γίνεται σήμερα είναι ρουσφέτι, είναι προεκλογικό ρουσφέτι με δύο στόχους πάλι να μη συζητήσουμε για προγράμματα συγκεκριμένα και δεύτερον πρέπει να επισημάνω και μια δυσλειτουργία, η προσπάθεια δημιουργίας δυσλειτουργίας στη διοίκηση διότι όταν ένας υπάλληλος βλέπει να δημιουργείται το κλίμα να δηλώνουν αρχηγοί κομμάτων ότι εμείς δεν πάμε στη Βουλή, η κυβέρνηση τέλειωσε, καταλαβαίνετε ότι του δημιουργείται μια παρόρμηση αν δεν είναι προσεκτικός να κάνει και αυτός το ίδιο. Έχω στο γραφείο μου να υπογράψω ή να μην υπογράψω την παράδοση του αναπτυξιακού νόμου, έχω την επέκταση ή όχι των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Ότι λοιπόν αφορά λειτουργίες του κράτους ή ότι αφορά εισήγηση των υπηρεσιών, εγώ θα υπογράφω μέχρι το τελευταίο λεπτό και οι υπογραφές μου θα είναι στην κρίση των οργάνων, της Πολιτείας και του ελληνικού λαού. Βεβαίως υπάρχουν πράγματα που τα πάγωσα εγώ ο ίδιος" είπε ο κ. Δραγασάκης.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση