GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: Δεν είναι εύκολο να κατηγορηθεί η κυβέρνηση αυτή ότι είχε μία γραμμή ρουσφετολογικών προσλήψεων και φωτογραφικών τροπολογιών

“Θεωρώ ότι είναι σωστή η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως είπε ο κ. Φάμελλος, να μην γίνουν δεκτές τροπολογίες βουλευτών”, δήλωσε ...

“Θεωρώ ότι είναι σωστή η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπως είπε ο κ. Φάμελλος, να μην γίνουν δεκτές τροπολογίες βουλευτών”, δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.
“Στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας δεν μπορεί και μάλιστα άσχετες με το νομοσχέδιο τροπολογίες να γίνονται αποδεκτές από την κυβέρνηση. Άρα, σωστά η κυβέρνηση ακολουθεί αυτή τη στάση”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:
“Εάν οι υπουργικές τροπολογίες ικανοποιούν ανάγκες λειτουργίας του κράτους, προθεσμίες και άλλα θέματα, βεβαίως. Επειδή είναι αιφνιδιαστικές αυτές οι εκλογές, εάν ικανοποιούν ανάγκες λειτουργίας του κράτους. Και εγώ είχα ορισμένες τροπολογίες να καταθέσω, περίμενα νομοσχέδια, δεν έρχονταν τα νομοσχέδια, δεν γίνεται έτσι και όταν μάλιστα αφορά μία τροπολογία ζητήματα που εξυπηρετούν κάποιες κοινωνικές ομάδες. Θέλει μία προσοχή”.
Σχετικά με τους διορισμούς και τις μετατάξεις που πραγματοποιήθηκαν από υπηρεσίες του δημοσίου σε προσωποπαγείς θέσεις στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: “Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι εύκολο να κατηγορηθεί ότι είχε μία γραμμή ρουσφετολογικών προσλήψεων και φωτογραφικών τροπολογιών. Στη Βουλή γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δύο ισχυροί κομματικοί στρατοί, λόγω του ότι υπήρχαν δύο ισχυρά κόμματα εξουσίας επί 40 χρόνια που διόριζαν, το ένα είναι η ΝΔ το άλλο είναι το ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα στη ΝΔ υπάρχει ισχυρή ταξιαρχία Μητσοτάκη, όχι του σημερινού Μητσοτάκη της οικογένειας Μητσοτάκη. Άρα όταν μιλάμε για τροπολογίες δήθεν ρουσφετολογικές του ΣΥΡΙΖΑ, μακάρι να μην υπάρχει ούτε μία, να μην ξεχνάμε ποιο είναι το γενικό κλίμα και η διάρθρωση των δυνάμεων του στρατεύματος στη Βουλή. Να μην ξεχνάμε ποια είναι η πραγματικότητα”.
“Το δίλημμα που έχουμε σήμερα για τις εθνικές εκλογές είναι διαφορετικό από το δίλημμα των ευρωεκλογών. Διότι τώρα είναι καθαρά εκλογές για τη διακυβέρνηση της χώρας και όχι εμμέσως ή μαζί με το ζήτημα της Ευρώπης, είναι καθαρά θέμα εθνικών εκλογών. Ο πολίτης που ψηφίζει, ανεξαρτήτως τι του λέει ο ένας ή ο άλλος ξέρει ότι με τη ψήφο του θα βγάλει κυβέρνηση, αυτό δεν ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές”, σημείωσε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:
“Τώρα όμως η συζήτηση για το πώς θα πορευτούμε, ποια κυβέρνηση θα βγάλουμε έχει μεγάλη σημασία. Ποιο το πρόγραμμα της διακυβέρνησης. Η συζήτηση δεν πρέπει να έχει έναν χαρακτήρα παρελθοντολογικό πρέπει να κοιτάμε το μέλλον και το μέλλον είναι ποιος μπορεί να υπηρετήσει μία ανάπτυξη, ποια ανάπτυξη, διότι και ο Μητσοτάκης για ανάπτυξη μιλάει... Η ανάπτυξη για εμάς πρέπει να είναι μία ανάπτυξη η οποία θα εγγυάται αφενός τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αξιοπρεπών θέσεων εργασίας και δεύτερον μία ανάπτυξη η οποία θα σέβεται το περιβάλλον”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση