GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

The Times: Υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση), θα ταχθεί υπέρ μιας σαφούς αλλαγής της πολιτικής του κόμματος ό...

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση), θα ταχθεί υπέρ μιας σαφούς αλλαγής της πολιτικής του κόμματος όσον αφορά το Brexit και υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, η οποία επικαλείται υψηλά ιστάμενη πηγή στην κομματική ιεραρχία.

Οι Εργατικοί, που —όπως και το κυβερνών κόμμα, οι Συντηρητικοί— είδαν τα ποσοστά τους να μειώνονται δραματικά στις ευρωεκλογές, καθώς οι ψηφοφόροι προφανώς εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την τροπή που πήρε η διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διχάζονται για το εάν πρέπει να ταχθούν ανεπιφύλακτα υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για το Μπρέξιτ ή όχι.

Ο Κόρμπιν μέχρι σήμερα περιορίζεται να δηλώνει ότι η επιλογή πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι, όπως και αυτή της προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Ωστόσο η προοπτική αυτή φέρνει την ηγεσία των Εργατικών προ διλήμματος, καθώς μεγάλο μέρος της βάσης του κόμματος είχε ταχθεί υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση