GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα...tweet «κόστισε» στον διευθυντή του Εβραϊκού Μουσείου τη θέση του

Ο διευθυντής του Εβραϊκού Μουσείου του Βερολίνου Πέτερ Σέφερ υπέβαλε την παραίτησή του, μετά την αντιπαράθεση που προκλήθηκε εξαιτίας...

Ο διευθυντής του Εβραϊκού Μουσείου του Βερολίνου Πέτερ Σέφερ υπέβαλε την παραίτησή του, μετά την αντιπαράθεση που προκλήθηκε εξαιτίας ενός αμφιλεγόμενου μηνύματος του ιδρύματος σχετικά με την εκστρατεία του παλαιστινιακού κινήματος μποϊκοτάζ του Ισραήλ BDS.

"Ο διευθυντής του Εβραϊκού Μουσείου του Βερολίνου, καθηγητής Πέτερ Σέφερ, υπέβαλε την παραίτησή του στην πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος και υπουργό Πολιτισμού Μόνικα Γκρίτερς" για να μην ζημιωθεί περαιτέρω το ίδρυμα, αναφέρεται στον ιστότοπό του. Η Γκρίτερς έκανε δεκτή την παραίτηση.

Ο ακριβής λόγος της παραίτησης δεν ανακοινώθηκε. Ήταν όμως γνωστό ότι ο Σέφερ δεχόταν πιέσεις εδώ και πολλές ημέρες, αφότου το γραφείο Τύπου του συνέστησε στους πολίτες, με μια ανάρτηση στο Twitter, να διαβάσουν ένα άρθρο που επέκρινε την απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου, τον περασμένο Μάιο, με την οποία χαρακτηρίστηκαν "αντισημιτικές" οι μέθοδοι που ακολουθεί το κίνημα BDS.

Το BDS (Boycott, Divestment, Sanctions) ιδρύθηκε το 2005 και είναι μια παγκόσμια εκστρατεία μποϊκοτάζ (οικονομικού, πολιτιστικού και επιστημονικού) του Ισραήλ με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και της εποικιστικής δραστηριότητας στα παλαιστινιακά εδάφη.

Μετά την ανάρτηση του μηνύματος, το Κεντρικό Εβραϊκό Συμβούλιο της Γερμανίας επέκρινε δριμύτατα τον Σέφερ, τον διευθυντή ενός πολύ δημοφιλούς μουσείου. "Φαίνεται ότι το Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου έχει απολέσει κάθε έλεγχο. Υπό τις συνθήκες αυτές πρέπει να αναρωτηθούμε αν το επίθετο "εβραϊκό" του ταιριάζει ακόμη", απάντησε, επίσης στο Twitter, το Συμβούλιο.

Σύμφωνα με γερμανικές εφημερίδες, το Μουσείο έχει δεχτεί πολλές φορές επικρίσεις από το Ισραήλ λόγω της στάσης που τηρεί, η οποία χαρακτηρίζεται "αντι-ισραηλινή".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση