GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέτσας: Θα καταθέσουμε τρία νομοσχέδια μέχρι τις 10 Αυγούστου

"Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και θα καταθέσουμε τρία νομοσχέδια μέχρι να κλείσει η Βουλή για λίγες ημέρες, μέχρι τις 10 Αυγούσ...

"Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας και θα καταθέσουμε τρία νομοσχέδια μέχρι να κλείσει η Βουλή για λίγες ημέρες, μέχρι τις 10 Αυγούστου. Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος κατατέθηκε χθες. Σήμερα θα κατατεθεί το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει τις επείγουσες ρυθμίσεις άμεσης εφαρμογής. Δηλαδή τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στο ΟΡΕΝ.

"Οι επόμενες φορολογικές ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με τη μόνιμη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, με τη διατήρηση του αφορολόγητου ως έχει και τα επενδυτικά κίνητρα, όπως τα έχουμε περιγράψει, θα έρθουν αργότερα με ένα νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, που κωδικοποιεί όλες τις τελευταίες εξελίξεις από το 2013 μέχρι το 2019. Ενσωματώνει τις αλλαγές που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, τη νομολογία των δικαστηρίων και τις φορολογικές παρεμβάσεις που έγιναν από τη φορολογική διοίκηση. Το επόμενο νομοσχέδιο που θα έρθει τώρα αυτές τις ημέρες έχει να κάνει με την κατάργηση του ασύλου βίας και ανομίας, με ζητήματα που αφορούν με την κυβερνησιμότητα των Δήμων και ζητήματα που βελτιώνουν τη λειτουργία της κυβέρνησης και το κυβερνητικό έργο σε επιμέρους υπουργεία" πρόσθεσε.

"Άμεσος στόχος είναι να ξεκολλήσει το «Ελληνικό» από τη γραφειοκρατική διαδικασία. Για να γίνει αυτό πρέπει να εκδοθούν τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Η μια αφορά το Μητροπολιτικό Πάρκο, η άλλη τις Ζώνες Πολεοδόμησης και η άλλη τις Ζώνες Ανάπτυξης. Έχουμε θέσει ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 10 Αυγούστου να έχουν εκδοθεί και οι τρεις ΚΥΑ. Κάνουμε ό,τι μπορούμε -και με τις συσκέψεις που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες- ώστε να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Γιατί χωρίς την έκδοση αυτών των ΚΥΑ τους δεν μπορεί να προχωρήσει το βασικό προαπαιτούμενο, το έργο που αφορά το καζίνο" τόνισε.

"Έχουμε ζητήσει -και εγώ και ο Πρωθυπουργός- από τον κ. Δρόσο στην ΕΡΤ να παραμείνει στη θέση του, ενώ είχε υποβάλει την παραίτησή του, μέχρι να τακτοποιηθούν δύο-τρεις βασικές εκκρεμότητες, για τις οποίες έχει όλη τη θεσμική μνήμη η προηγούμενη διοίκηση, προκειμένου να λυθούν με αμοιβαίο όφελος για όλους. Το θέμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει να κάνει με τη θητεία του επικεφαλής του, η οποία λήγει στις 3 Σεπτεμβρίου. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ένας άνθρωπος που η θητεία του λήγει 3 Σεπτεμβρίου να φύγει γρηγορότερα. Μετά θα οριστούν κανονικά οι διοικήσεις" ανέφερε.

"Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα λόγια και θέλει πράξεις. Και θέλουμε να κριθούμε από τα έργα μας. Είναι μια βασική κατεύθυνση του Πρωθυπουργού σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Λίγα λόγια και να κριθούμε για τα έργα μας. Βήμα-βήμα χτίζουμε την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη. Και ευτυχώς, αυτή την εμπιστοσύνη την βλέπουμε να αποκαθίσταται, τουλάχιστον στο εξωτερικό. Τη βλέπουμε και μέσα από τις προσκλήσεις του Πρωθυπουργού να επισκεφτεί πρωτεύουσες, αλλά και στις αγορές που αντέδρασαν πάρα πολύ θετικά το πρώτο διάστημα" σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση