GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Γενναία ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ - Τελευταία ευκαιρία για τους οφειλέτες οι 120 δόσεις - ΒΙΝΤΕΟ

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ταυτότητα της νέας κυβέρνησης, τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά...

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ταυτότητα της νέας κυβέρνησης, τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του επί του φορολογικού νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής:

Πρώτον, ανταποκρίνεται στην προεκλογική μας δέσμευση για ανακούφιση των Ελλήνων από τη βαριά φορολογία και μάλιστα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν. Δεύτερον, γιατί μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και βελτιώνοντας σημαντικά το σχέδιο των 120 δόσεων ευνοεί ταυτόχρονα εκατομμύρια νοικοκυριά αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Και τρίτον έχει σαφές κοινωνικό πρόσημο με μελετημένες προβλέψεις που αφορούν όλους τους φορολογούμενους κυρίως όμως τους πιο αδύναμους.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο υπηρετεί τους στόχους που εξαρχής βάλαμε, τηρώντας τις υποσχέσεις μας: την αναγέννηση της παραγωγικής μεσαίας τάξης, την αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων, την αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για νέες επενδύσεις, ανάπτυξη και πολλές καλές δουλειές. Και τελικά την μεγέθυνση του εθνικού προϊόντος ώστε αυτό να μεταφραστεί σε μεγαλύτερο εισόδημα για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα.

Η πρώτη παρέμβασή μας, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, μειώνει τον ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% μέσα στο 2019, με πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος 205 εκατ. ευρώ. Όπως μάλιστα τόνισε ο πρωθυπουργός, κανείς δεν εξαιρείται από αυτή τη γενναία ελάφρυνση. Μια ελάφρυνση που κλιμακώνεται δίκαια, ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

Όσον αφορά στις 120 δόσεις, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους διότι η ρύθμιση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει και θα είναι η τελευταία.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε πως η δόση που πλέον θα ανέρχεται στα 20 από τα 30 ευρώ θα ανακουφίζει ακόμα περισσότερους οφειλέτες.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους οφειλέτες να την εκμεταλλευτούν, μιας και όπως είπε είναι η τελευταία ρύθμιση και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη.

«Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο όπως είπε έχει στόχο να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, και αυτό δημιουργεί «αμηχανία» στην αντιπολίτευση», είπε.

«Η χώρα κάνει τα πρώτα της βήματα για να αφήσει πίσω την κρίση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση υποσχέθηκε λιγότερα και πράττει γρηγορότερα και περισσότερα. "Και είμαστε μόνο στην αρχή" ακόμα είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι έρχεται και η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση.

«Η ανάπτυξη μπορεί να πετύχει τον στόχο 3%-4% που έχουμε υπολογίσει. Η πολιτική μας κερδίζει και την εμπιστοσύνη του λαού, καθώς υλοποιούμε νωρίτερα όσα έχουμε υποσχεθεί. Έρχεται το νέο φορολογικό, που θα καθιερώνει ηλεκτρονικό χρήμα στις συναλλαγές μας -μια σημαντική τομή. Δύο λέξεις-κλειδιά της πολιτικής μας: αποτελέσματα - εμπιστοσύνη. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά στους πολίτες και η εμπιστοσύνη ανακτάται. Όταν μας εμπιστεύονται οι αγορές, γιατί να μην μας εμπιστεύονται οι εταίροι μας; Κυρίως, ζητώ να μας εμπιστευτούν οι συμπολίτες μας. Αυτούς υπηρετούν τα νομοσχέδιά μας. Αξίζουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Δεν θα σταματήσω να το λέω, γιατί δεν θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε μπροστά» υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση