GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία

Τουλάχιστον 15 άμαχοι, μεταξύ αυτών 8 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο κυβερνητικός στ...

Τουλάχιστον 15 άμαχοι, μεταξύ αυτών 8 παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, στις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο κυβερνητικός στρατός ή οι συμμαχικές ρωσικές δυνάμεις σε μια περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και βομβαρδίζεται σχεδόν καθημερινά εδώ και τρεις μήνες, έγινε γνωστό από μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Μονάχα στην κοινότητα Αρίχα, στην επαρχία Ιντλίμπ, 11 άμαχοι, μεταξύ τους 7 παιδιά, χάθηκαν στους βομβαρδισμούς του καθεστώτος, που έπληξαν δύο κτιριακά συγκροτήματα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Καλυμμένο από σκόνη και με το προσωπάκι του γεμάτο αίματα, ένα αγοράκι βρέθηκε νεκρό κάτω από τα συντρίμμια από τα Λευκά Κράνη, τους διασώστες που επιχειρούν στην περιοχή, ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ένας εκ των διασωστών σήκωσε στους ώμους του έναν νεαρό άνδρα, που κειτόταν νεκρός στο έδαφος, σε ένα από τα κτίρια που βρέθηκαν στο στόχαστρο των επιδρομών.

Από τα τέλη Απριλίου, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ και οι Ρώσοι σύμμαχοί τους βομβαρδίζουν σχεδόν σε καθημερινή βάση την επαρχία Ιντλίμπ και σημεία κοντά στο Χαλέπι, τη Χάμα και τη Λατάκεια.

Η περιοχή, με πληθυσμό σχεδόν 3 εκατομμυρίων κατοίκων, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (πρώην παρακλάδι στη Συρία της Αλ Κάιντα).

Οι αεροπορικές επιδρομές και τα πλήγματα του πυροβολικού έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 750 αμάχους σε διάστημα τριών μηνών, μεταξύ αυτών 190 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σήμερα, στο βόρειο τμήμα της Χάμα, τρία μέλη του πληρώματος ενός ασθενοφόρου σκοτώθηκαν από τα ρωσικά πλήγματα, που χτύπησαν το όχημά τους, ενώ ένα παιδί βρήκε τον θάνατο στις επιδρομές του καθεστώτος στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση