GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έβαλε τα... καλά του για την Ευρώπη ο Άρης, 2-1 τον Ατρόμητο

Δείγμα θετικό έδειξε ο βελτιωμένος Άρης που επικράτησε με 2-1 του Ατρόμητου στην πρόβα “τζενεράλε” των δύο ομάδων πριν τα επίσημα παι...

Δείγμα θετικό έδειξε ο βελτιωμένος Άρης που επικράτησε με 2-1 του Ατρόμητου στην πρόβα “τζενεράλε” των δύο ομάδων πριν τα επίσημα παιχνίδια τους στην Ευρώπη.

Με σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Άρης με τον Σάββα Παντελίδη να δίνει φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον Ντάνιελ Σούντγκρεν στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με την “κιτρινόμαυρη φανέλα”. Από κει και πέρα ο Ελληνας τεχνικός, ουσιαστικά, δοκίμασε την ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του ενόψει του αγώνα με την ΑΕΛ Λεμεσού. Ο Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κόρχουτ, Βέλεθ, Ρόουζ και Σούντγκρεν να αποτελούν την τετράδα της άμυνας (από τα αριστερά προς τα δεξιά).

Οι Μπάσα και Ματίγια συνέθεσαν το δίδυμο στα χαφ, με τους Ντιγκινί και Φετφατζίδη να παίζουν στα δύο άκρα της επίθεσης, με τον Τόνσο να έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ιντέγε.

Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου δοκίμασε ενδεκάδα βασικών, στο αγαπημένο του 4-3-3. Ο Μέγιερι ήταν στην εστία, με τους Κυβρακίδη, Ρισβάνη, Γούτα και Κατράνη να αποτελούν την τετράδα της άμυνας (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Οι Μάντσον, Χαρίσης και ο Ουγκράι ήταν στην τριάδα της μεσαίας γραμμής με τους Μανούσο, Ούμπιδες και Βέλλιο στην επίθεση.

Ο Άρης ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με διάθεση και αρκετά τρεξίματα συγκριτικά με τα προηγούμενα φιλικά ματς που έδωσε στην Ολλανδία. Μπορεί φάσεις στο πρώτο ημίχρονο να μην υπήρξαν πολλές, όμως οι “κίτρινοι”, είχαν σαφώς περισσότερη ενέργεια, προσπαθώντας να χτυπήσουν την άμυνα του Ατρόμητου με τις πλαγιοκοπήσεις των Ντιγκινί και Φετφατζίδη. Ο Ατρόμητος ήταν γενικώς άνευρος και ακίνδυνος με τον Κουέστα να έχει ρόλο θεατή στα πρώτα 45 λεπτά.

Στο 25' η έξοχη σέντρα του Ντιγκινί από τα αριστερά “βρήκε” τον Γούτα που άθελά του σημάδεψε το αριστερό “παραθυράκι” του Μέγιερι που παρά την προσπάθειά του δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ.

Γενικώς το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο είχε καλύτερο ρυθμό από το πρώτο, όμως έλειπαν και πάλι οι φάσεις με τον Άρη να απειλεί στο 49' με ένα συρτό σουτ του Ματίγια έξω από την περιοχή. Στο 55' ο Γιάννης Αναστασίου, έβαλε στο παιχνίδι τους Ενσικολού (αντί του Βέλλιου), Ρόσα (αντί Ουγκράι) και τον Κορτ (αντί του Ούμπιδες). Αλλαγή έκανε και ο Αρης με τον Σάσα να περνάει στο γήπεδο (ανεπίσημο ντεμπούτο) αντί του Μπάσα.

Ο κορυφαίος του Άρη στο παιχνίδι Γιάννης Φετφατζίδης σε μία από τις πολλές προσπάθειες που έκανε για να διασπάσει την άμυνα του Ατρομήτου, ανατράπηκε από τον Κυβρακίδη στο 66'. Ο ίδιος ήταν που πήρε την μπάλα να το εκτελέσει, όμως έπειτα από διαβουλεύσεις την άφησε στον Ιντέγε, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με την φανέλα του Άρη.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παντελίδης απέσυρε τους δύο πρωταγωνιστές του Αρη, βάζοντας στις θέσεις τους τον Ντουάρτε και τον Μαρτίνες με τον Ντιγκινί να παίζει στο τελευταίο εικοσάλεπτο στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 70' ο Ατρόμητος μείωσε σε 2-1 με τον Μανούσο στην πρώτη ουσιαστικά φάση του στο παιχνίδι με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να κρεμάει τον Κουέστα που δεν είχε... απάντηση. Παρά τις συνεχείς αλλαγές που έγιναν στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα το παιχνίδι δεν έχασε τον ρυθμό του.

Άρης: Κουέστα, Μπάσα (56΄Σάσα), Ντιγκινί, Ιντέγε (67' Ντουάρτε), Τόνσο (77' Κωνσταντινίδης), Σούντγκρεν, Ματίγια (85' Μπακούτσης), Φετφατζίδης (67' Μαρτίνες), Βέλεθ (77' Σόουζα), Κόρχουτ (85' Τσαγκαλίδης), Ρόουζ (77' Δεληζήσης).

Ατρόμητος: Μέγιερι (78' Θεοδωράκης), Ρισβάνης, Κατράνης, Γούτας, Κιβρακίδης, Μάντσον (76' Γαρουφαλιάς), Χαρίσης (76' Νάτσος), Ουμπίντες (54΄Ν΄Σικουλού), Ουγκράι (54΄Ρόσα), Μανούσος (78' Κωτσόπουλος), Βέλλιος (54΄Κορτ).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση