GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ 20.000 αδήλωτα ακίνητα Airbnb - Στο «στόχαστρο» και 130 ΑΦΜ

Περισσότερα από 70.000 ακίνητα Airbnb έχουν εγγραφεί έως σήμερα στο μητρώο της ΑΑΔΕ, ωστόσο σχεδόν 20.000 ακίνητα δεν έχουν δηλώσει α...

Περισσότερα από 70.000 ακίνητα Airbnb έχουν εγγραφεί έως σήμερα στο μητρώο της ΑΑΔΕ, ωστόσο σχεδόν 20.000 ακίνητα δεν έχουν δηλώσει αριθμό μητρώου ακινήτου βραχυχρόνιων μισθώσεων (ΑΜΑ) στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Airbnb.

Αυτό προκύπτει ύστερα από ελέγχους που διενήργησε η ΑΑΔΕ μέσω ενός ειδικού προγράμματος αυτοματοματοποιημένου εντοπισμού (web scraping).

Ο διοικητής της Αρχής,Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε εντολή να σταλεί το συντομότερο αίτημα προς την Airbnb, για να παρασχεθούν στην ΑΑΔΕ όλα τα στοιχεία όσων εντοπίστηκαν να μην έχουν δηλώσει τον ΑΜΑ τους στην πλατφόρμα. Πάντως όσοι πιαστούν να μην έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα, η ΑΑΔΕ θα έχει στη διάθεσή της τα στοιχεία πληρωμών μέσω εμβασμάτων, καρτών κλπ από πλατφόρμες για πελάτες τους με ελληνικό ΑΦΜ τα οποία θα διασταυρωθούν με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος. Όσοι εντοπιστούν να έχουν κρύψει εισοδήματα θα κληθούν να πληρώσουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Στην ηλεκτρονική τσιμπίδα της ΑΑΔΕ πιάστηκαν και 130 AΦM για αδήλωτα εισοδήματα από τις πλατφόρμες. Οι ελεγκτές έχουν στα χέρια τους στοιχεία εισπράξεων από αλλοδαπούς παρόχους πληρωμών στα οποία έχουν εντοπίσει και ελέγχουν πάνω από 130 ΑΦΜ που έλαβαν πληρωμές στο εξωτερικό μέσω πλατφορμών χωρίς να έχουν δηλώσει τα εισοδήματα.

Η ΑΑΔΕ εντατικοποιεί τη συνεργασία με τις φορολογικές διοικήσεις των άλλων κρατών μελών της ΕΕ για το συντονισμό και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πληροφοριών σχετικά με τις μισθώσεις ακινήτων μέσω πλατφορμών. Παράλληλα παρακολουθεί στενά την αποτελεσματικότητα των κανόνων για την απευθείας διαβίβαση των στοιχείων από τις πλατφόρμες που έχουν θεσπίσει χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία με στόχο την άμεση υιοθέτηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση