GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εισαγγελία Μανχάταν : Ο δισεκατομμυριούχος Επστάιν δωροδόκησε με 350.000 δολάρια δύο μάρτυρες

Ο Αμερικανός χρηματιστής και πάμπλουτος επιχειρηματίας Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος είναι προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για σεξουαλική κ...

Ο Αμερικανός χρηματιστής και πάμπλουτος επιχειρηματίας Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος είναι προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, πλήρωσε στα τέλη του περασμένου έτους δύο δυνητικούς μάρτυρες, επιδιώκοντας να τους επηρεάσει, ανέφεραν αργά την Παρασκευή οι εισαγγελικές αρχές.

Ο 66χρονος χρηματιστής συνελήφθη στις 6 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Τετέρμπορο στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ επέστρεφε με το ιδιωτικό αεροσκάφος από το Παρίσι. Δήλωσε αθώος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για σωματεμπορίας ανήλικων κοριτσιών και για συνωμοσία με στόχο τη διακίνηση. Εφόσον κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 45 ετών.

Σε δικαστικά έγγραφα που κατέθεσαν χθες Παρασκευή οι εισαγγελείς στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, ζητώντας να παραμείνει ο χρηματιστής στην φυλακή, μέχρι να δικαστεί, αναφέρεται ότι ο Επστάιν έστειλε εμβάσματα συνολικά 350.000 δολαρίων σε δύο άτομα, τα οποία δεν κατονομάζονται.

Οι δικηγόροι του Επστάιν δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

Οι εισαγγελείς έγραψαν σε αίτημά τους ότι έμαθαν για τις πληρωμές που έκανε ο επιχειρηματίας στους δυνητικούς μάρτυρες από χρηματοπιστωτικά αρχεία που απέκτησαν από έναν οικονομικό φορέα που δεν κατονομάζεται. Τα αρχεία επίσης δείχνουν ότι ο Επστάιν κατέχει καθαρή περιουσία αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων και κερδίζει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν από τον περιφερειακό δικαστή Ρίτσαρντ Μπέρμαν να παραμείνει προφυλακιστέος ο Επστάιν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του. Ο χρηματιστής επιζητά να αποφυλακιστεί και να του επιτραπεί να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό στην έπαυλή του στο Μανχάταν.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και τη Δευτέρα η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Νέας Υόρκης άσκησε εναντίον του δίωξη για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών σχεδόν μία δεκαετία αφότου είχε καταλήξει σε εξωδικαστική συμφωνία με τις αρχές της Φλόριντα, αποφεύγοντας να του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση στην Πολιτεία αυτήν.

Ο Επστάιν, γνωστός για τις κοινωνικές επαφές του με πολιτικούς και μέλη βασιλικών οίκων, τέθηκε στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για πρώτη φορά το 2005, όταν καταγγέλθηκε στην αστυνομία του Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες κοπέλες στην έπαυλή του. Τότε ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές και ότι νόμιζε ότι οι κοπέλες ήταν ενήλικες.

Μέχρι το 2007 ο Επστάιν ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών, ηλικίας ακόμη και 14 ετών. Οι αρχές υποστήριζαν επίσης ότι πλήρωνε τους υπαλλήλους του για να του φέρνουν υποψήφια θύματα και έδινε εντολές σε άλλα πρόσωπα να κακοποιούν νεαρές γυναίκες. Όμως έκανε συμφωνία με τις αρχές, δηλώνοντας ένοχος για μια κατηγορία ήσσονος σημασίας. Εξέτισε ποινή 13 μηνών σε μια κομητειακή φυλακή και στο διάστημα αυτό του επιτρεπόταν να πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση