GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λέκκας: Αναμένουμε έναν μετασεισμό 4,3 - 4,4 Ρίχτερ - ΒΙΝΤΕΟ

" Είμαστε πλέον σίγουροι ότι ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ της Παρασκευής ήταν ο κύριος σεισμός" τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας κα...

" Είμαστε πλέον σίγουροι ότι ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ της Παρασκευής ήταν ο κύριος σεισμός" τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Σύμφωνα με τον ίδιο "η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά, αλλά δεν πρέπει να μας εκπλήξει ένας μετασεισμός της τάξεως των 4,3 ή 4,4 Ρίχτερ που θα είναι αισθητός στους κατοίκους της Αττικής. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσα σε μία εβδομάδα".

Το ρήγμα της Πάρνηθας είναι μια έκπληξη για εμάς. Το 1999 δεν ξέραμε ότι υπήρχε, ήταν τυφλό, όπως ήταν και την Παρασκευή όταν είδαμε ότι το 1/4 του ρήγματος έσπασε και έδωσε τον σεισμό. Από τον ρήγμα της Πάρνηθας τελειώσαμε.

Σχετικά με άλλα ρήγματα που μπορεί να είναι επικίνδυνα ο κ. Λέκκας υποστήριξε "μεγάλες τεκτονικές δομές γύρω από την Αττική είναι στον Ευβοϊκό Κόλπο και στον Κορινθιακό Κόλπο. Είναι δομές με δεκάδες ρήγματα που θεωρητικά μπορούν να... δράσουν σε κάποια χρονική στιγμή. Θεωρούμε ότι από τον Κορινθιακό είναι πολύ δύσκολο να έχουμε έναν μεγάλο σεισμό γιατί έχουν περάσει από το 1981 40 χρόνια, δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα από γεωλογικής πλευράς, όπως και στον Ευβοϊκό δεν έχει παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος. Παρά το γεγονός ότι φαίνεται πως δεν υπάρχει όχληση, εμείς παίρνουμε τα μέτρα μας και παρακολουθούμε τις περιοχές αυτές".

Για το ρήγμα της Ανατολίας και την πρόβλεψη ότι θα υπάρξει σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ έως το 2023 "το ενδιαφέρον εστιάζεται σε αυτό το ρήγμα και ειδικά στο κομμάτι δίπλα στην Κωνσταντινούπολη. Είναι το μόνο κομμάτι που δεν έχει σπάσει τα τελευταία 200 χρόνια και αναμένεται έως το 2022 να σπάσει, σύμφωνα με έρευνες και να δώσει έναν σεισμό 7 με 7,2 Ρίχτερ ο οποίος μπορεί να επηρεάσει την Ελλάδα".

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση